Jag har fått frågan om hur man klär sig när man ska springa nu när temperaturen börjar krypa neråt. Det är ganska mycket en smaksak och vi är alla mer och mindre varma, dock finns det vissa tips som passar de flesta. Jag kommer tipsa om kläder för löpning framöver med.

Jag är relativt varm av mig och hatar att vara för varmt klädd när jag springer – jag avskyr också att frysa.

Regel 1 är att nu när det börjar bli svalare så är det mer eller mindre så att du ska rysa till lite men inte tokfrysa – du blir varm när du börjat springa.

När temperaturen ligger runt 10-12 grader så tycker jag att ett par långa tights tillsammans med en långärmad tunn tröja som andas och släpper igenom fukt, räcker. Kenth som fryser mer håller säkert inte med.

Sticker temperaturen ned under 10 så brukar man behöva börja laborera lite.

Generellt så klä på dig mindre än vad du tror du behöver. Oumbärliga plagg är underställ, tunn mössa och vantar. De sista två som du kan “skala” av dig när du blivit varm. De flesta brukar  klä på sig mest på överkroppen. Jag föredrar att vara varm om benen, huvudet och händerna.

Ett grymt underställ som andas är ett underbart komplement till de vanliga löparkläderna så fort det börjar bli svalare. Att klä sig med lagerprincipen är nästan en regel som inte ska brytas.

Närmare 5 grader och ner mot noll brukar jag välja att även komplettera med en tunn jacka. Regnar det och blåser brukar jag se till att den klarar av yttre påfrestningar a vädret.

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center