Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Krocken

Senast uppdaterad:

Igår flyttade jag mitt kontor till Sälen för att vara på plats till helgen när vi ska fira en av mina finaste vänners kärlek och bröllop. Vi körde efter att jag och J slutat jobba och jag tränat mot Sälen. Vi beräknade en sen ankomst runt midnatt eftersom det också blåste in en massa massa nederbörd och busväder.

Det gick sakta. Såklart. Strax efter midnatt passerade vi Mora. Jag satt och halvslumrade i passagerarsätet och Jaime körde. Det hade slutat snöa för ett bra tag sedan. Efter någon kilometer utanför Mora passerar vi en t-korsning precis efter en sväng. Vi kör på huvudleden. Vid t-korsningen kommer en bil mot oss som har väjningsplikt, men bilen lyckas inte bromsa. Det är ofrånkomligt med en kollision. En ordentlig sådan.

Jag hinner tänka mycket under de sekunderna jag räknar ut att J inte har en suck att rädda situationen. Jag skriker av rädsla, ångest och oro sekunden innan smällen är ett faktum.

Det smäller. Hårt.

Bang, air bagen löser ut.

Bilen stannar. Allt är blixttyst någon sekund. Sedan möter jag Jaimes blick. Vi är ok. Båda är ok.

Jaime hoppar ut för att kolla den andra bilen. Jag sitter där och kommer inte ut genom dörren. Det ryker från air bagen. Jag hostar och hör att min bil ringer upp någon.

Fattar inget riktigt och famlar efter min telefon. Sekunderna senare pratar någon med mig. Frågar hur jag mår. Om vi behöver ambulans. Berättar var exakt vi är. Frågar om bilen. Beställer bärgning, länkar samman oss med vårt försäkringsbolag som ordnar hotell och hyrbil. Volvo on Call. Jag är imponerad. Tacksam och fascinerad. Medans den andra föraren ringde 112 upprepade gånger, utan att de svarade hade vi en bärgare på plats och allt ordnat för oss i Mora. Jag villl tacka Volvo och killen vi pratade med igår och tjejen från vårt försäkringsbolag och Bra Bil som hjälpt oss i en situation där adrenalinet pumpar och chocken är ett faktum, att stå kvar på fötterna och ta oss till säkerhet.

Vi är ok. Vi är mörbultade och smällen igår sätter perspektiv på saker. Var rädda om er där ute.

 

1
Nästa
Musiken

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.