Krocken

Igår flyttade jag mitt kontor till Sälen för att vara på plats till helgen när vi ska fira en av mina finaste vänners kärlek och bröllop. Vi körde efter att jag och J slutat jobba och jag tränat mot Sälen. Vi beräknade en sen ankomst runt midnatt eftersom det också blåste in en massa massa nederbörd och busväder.

Det gick sakta. Såklart. Strax efter midnatt passerade vi Mora. Jag satt och halvslumrade i passagerarsätet och Jaime körde. Det hade slutat snöa för ett bra tag sedan. Efter någon kilometer utanför Mora passerar vi en t-korsning precis efter en sväng. Vi kör på huvudleden. Vid t-korsningen kommer en bil mot oss som har väjningsplikt, men bilen lyckas inte bromsa. Det är ofrånkomligt med en kollision. En ordentlig sådan.

Jag hinner tänka mycket under de sekunderna jag räknar ut att J inte har en suck att rädda situationen. Jag skriker av rädsla, ångest och oro sekunden innan smällen är ett faktum.

Det smäller. Hårt.

Bang, air bagen löser ut.

Bilen stannar. Allt är blixttyst någon sekund. Sedan möter jag Jaimes blick. Vi är ok. Båda är ok.

Jaime hoppar ut för att kolla den andra bilen. Jag sitter där och kommer inte ut genom dörren. Det ryker från air bagen. Jag hostar och hör att min bil ringer upp någon.

Fattar inget riktigt och famlar efter min telefon. Sekunderna senare pratar någon med mig. Frågar hur jag mår. Om vi behöver ambulans. Berättar var exakt vi är. Frågar om bilen. Beställer bärgning, länkar samman oss med vårt försäkringsbolag som ordnar hotell och hyrbil. Volvo on Call. Jag är imponerad. Tacksam och fascinerad. Medans den andra föraren ringde 112 upprepade gånger, utan att de svarade hade vi en bärgare på plats och allt ordnat för oss i Mora. Jag villl tacka Volvo och killen vi pratade med igår och tjejen från vårt försäkringsbolag och Bra Bil som hjälpt oss i en situation där adrenalinet pumpar och chocken är ett faktum, att stå kvar på fötterna och ta oss till säkerhet.

Vi är ok. Vi är mörbultade och smällen igår sätter perspektiv på saker. Var rädda om er där ute.

 

14 Comments

 1. Amira 4 januari, 2017at22:32

  Overklig tacksamhet och lättnad att ni efter omständigheterna är ok??❤ Var rädd om Er och njut av bröllopet med allt som ingår❤

 2. Elna 4 januari, 2017at22:45

  Otäckt, fy så otäckt. Lättad att höra att det gick bra <3

 3. joannalundiN 4 januari, 2017at22:46

  Skönt att höra att det gick bra!

 4. Philippe Dormond 5 januari, 2017at07:13

  Ajajaj! Så himla tacksam att några änglar jobbade övertid och ni två är oskadd. Hoppas ni hinner med några härliga mil på skidspåret ! Kram

 5. Petra L 5 januari, 2017at08:40

  ❤️ Ta hand om Er!

 6. Mari 5 januari, 2017at09:09

  Uscha. Så otäckt <3 Men så bra att ni är hela.

 7. pernillabredolt 6 januari, 2017at22:43

  LäSte ikapp nu. Fy sate. Tur TT det gick så bra som det gjorde. Har också krockat en gång och det var inget trevligt. I en förort till Sydney, vi mådde dock rätt bra så vi var ute och sprang en mil i Sydney och var glada att vi klarat oss men bilen blev skrot. chocken kom efteråt. Tänker fortfarande på det ibland efter 10 år.

 8. M 7 januari, 2017at09:10

  Skönt att höra att ni är ok!

 9. Cykelkatten 9 januari, 2017at13:14

  Fy fan, usch. Ta tid att bearbeta detta. Kram!

 10. Erika Teghult 13 januari, 2017at20:33

  Så skönt att höra att ni mår bra. Jag är konsult på bolaget som utvecklat tjänsten och om det är okej med dig vill jag gärna ge dem länken till detta inlägg. Det skulle värma dem mycket att få läsa det. Kram Erika

 11. Användarens profilbild jessica 13 januari, 2017at22:18

  Men självklart! Jag vill merän gärna att du gör det och vill ni ha mer referenser så skriver jag gärna!

 12. Sofia Wessman 17 januari, 2017at07:50

  Hej Jessica! Erika delade länken med oss i Volvo On Call teamet på Volvo Personvagnar. Vad skönt att ni klarade er och tack för att du delade med dig av din historia. Det betyder mycket för oss att vara med och göra skillnad. Ta hand om er!

 13. Christina 7 mars, 2017at15:32

  Tusen Tack för att du delade din upplevelse. Måste varit fruktansvärt att vara med om en krock, hoppas att ni mår bra bägge två och va härligt att få så bra hjälp från Volvo On Call.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *