Lida loop

Jag måste börja med att ge hatten av och otroligt mycket beröm till arrangörerna av Lida Loop. Jag önskar att fler vågade göra som ni, att låta alla damer i tävlingsklasser starta ihop, i en helt egen start och få  möjligheten att tävla på lika villkor. Lida loop är ett fantastiskt kul lopp, välarrangerat och som gör det där för att verkligen göra skillnad för damer.

Jag älskar banan, den är 3 loopar av lite olika karaktär och stötvis lite brötig.  Det var idealiska förhållande. Torrt, så torrt att alla surhål var upptorkade. Lagom temperatur och solsken. Det var första gången för mig med en tjejstart och jag älskar det – det är så här det ska vara. Vi ska starta ihop och köra på samma villkor och jag är så glad att Lida loop går i framkant och hoppas, hoppas att ALLA långlopp vågar haka på.

Jag hade en hyfsat bra start och satt med tätklungan – vid en knyck så släppte jag lite o såg inte tätklungan – banmarkeringarna var lite otydliga och jag tydde det som att jag skulle svänga av och gjorde det. Körde på en stund och insåg efter ett tag att det var helt tokigt fel när jag inte såg någon av täten framför mig. Jag var helt och helskotta av banan. Sedan tog det ett tag innan jag hittade ut. Och när jag väl gjorde det så tappade jag gnistan, helt.  Jag yrade rundor och hade ingen aning om var på banan jag var. Där och då gav jag upp och tog mig tillslut in till mål och bröt. Jag är så klart arg och besviken. Inte roligt med ett brutit lopp och inte kul att köra vilse. Jag tar med mig lärdomar så klart och peppar om till nästa lopp som är Ränneslätt och däremellan är det Vätternrundan.

jessica-mtb (1 av 1)-5

 

5 Comments

 1. Amira 12 juni, 2016at16:14

  Du var helt grym på banan idag!?✨Du höll dig i täten i topp-fem klungan och vilken stark start du rev av??? Klart det är surt att cykla vilse men ta med dig kvittot på formen????? Det är ändå formen du tar med dig in till nästa tävling❤️?????

 2. Ingrid Kjellström 12 juni, 2016at17:18

  Aha det var därför du stod vid sidan av banan, vilken otur! Men vilken bra start du måste ha fått. Nästa gång kommer det gå bättre!

 3. Karin Hedlund 12 juni, 2016at20:11

  Å vad trist och surt Jessica! Jag tror jag vet vilken stig du åkte fel, tjejen framför mig var också på väg in och bromsade in så jag vurpade…men landade fint så jag kunde snabbt jaga ikapp igen. Nya tag framöver vännen :) Kram

 4. Sara Borg 13 juni, 2016at06:31

  Fy för dåliga banmarkeringar. Tyvärr känns det inte helt ovanligt. På vissa lopp upplevs det nästan som om det krävs att en åker ett år för att få koll på banan så att en nästa år kan åka “på riktigt”. När en är trött och inne i tävlingsbubblan är det inte så lätt att se allt… Men heja dig, nya tag nästa gång. Du är grym! Kram kram :-)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *