Livestrong vs Armstrong

Idag fick jag frågan – lite provocerande och väntad.

… Under min lunchklass bar jag mina vadderade cykelbrallor som hänger på torkt på bilden nedan. För mig är den en självklarhet att Livestrong inte är Armstrong. Visserligen grundad av den sistnämnde vars val att använda ej tillåtna preparat inte är värt att ta upp till diskussion.

Däremot vill jag särskilja en organisation som jobbar för en större sak från Armstrong – de ska inte behöva bli smutskastade pga de val Lance gjort under sin karriär. Så jag bär mina byxor 1) för att de var snuskigt dyra 2) för att de blev ännu dyrare när tullavgifterna las på 3) Pengarna (förutom tullavgifterna) för brallorna går till att stödja och hjälpa människor som drabbats av cancer. 4) Jag behöver vadderade brallor för att snippan inte ska bli ledsen.

Så med byxorna på gick jag och samlade in biljetter och allmänt minglade med tidiga deltagare innan klassen – en kvinna i klädd cykelmundering frågar

“Hur känner du för dina byxor?”

Varpå jag svarar (väl medveten om vad hon ville skapa för diskussion)

” Menar du att de vadderade eller Livestrong?

Hon tittar menande och jag upprepar min fråga, hon svarar:

“Det sistnämnda”

Mitt svar:

“Livestrong är inte Armstrong. Armstrong var dopad, tragisk och inte värt att beröra. Han har inte kvar sin ordförandepost för Livestrong. Livestrong är en organisation som jobbar för att stödja dem som kämpar mot en fruktansvärd sjukdom. Så ja vad jag känner? Att pengarna och det statement som byxorna står för är just att Livestrong inte är Armstrong”

 

9 Comments

 1. Birgitte 27 november, 2012at00:19

  YESSS!!!

 2. Pingback:Livestrong vs Armstrong | Bloggar om träning

 3. Axel 27 november, 2012at08:32

  Mycket märklig fråga

 4. Cathrin 27 november, 2012at10:17

  Man blir lika förvånad varje gång folk har svårt att skilja på sak och person. Sen är ju inte allt en människa gjort dåligt bara för att den har gjort andra dåliga saker. Tråkigt att du ska behöva motivera ditt användande av dina byxor som du köpt och som dessutom står för något bra.

 5. Janne 27 november, 2012at11:06

  Hej.
  Trist fråga!
  Om jag är rätt uppdaterad så har Lance Armstrong sagt ifrån sig alla uppdrag i Livestrong. Detta för att Livestrong skall kunna fortsätta att jobba för sin goda sak utan att kopplas ihop med Lance.
  Som det står på Livesttrongs hemsida:
  We fight to improve the lives of people affected by cancer.

 6. Jessica F 27 november, 2012at11:31

  Tänk va mänga människor skulle bli drabbade om man sluta stödja denna organisation bara för Lance dåliga omdöme…..

 7. Anna J 27 november, 2012at20:18

  Svar på tal! Rakt på utan några omskrivningar! Får vi inte bära gula cykelkläder nu heller då eftersom det förknippas med Armstrong?

 8. Lisa 28 november, 2012at00:14

  Tramsigt, vad förväntade hon sig för svar? Att du gärna vill förknippa dig med och tycker doping är bra? Ibland bör ju folk bara va tysta…

 9. Josefin 28 november, 2012at11:49

  Bra svar! Mkt bra svar!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *