Idag fick jag frågan – lite provocerande och väntad.

… Under min lunchklass bar jag mina vadderade cykelbrallor som hänger på torkt på bilden nedan. För mig är den en självklarhet att Livestrong inte är Armstrong. Visserligen grundad av den sistnämnde vars val att använda ej tillåtna preparat inte är värt att ta upp till diskussion.

Däremot vill jag särskilja en organisation som jobbar för en större sak från Armstrong – de ska inte behöva bli smutskastade pga de val Lance gjort under sin karriär. Så jag bär mina byxor 1) för att de var snuskigt dyra 2) för att de blev ännu dyrare när tullavgifterna las på 3) Pengarna (förutom tullavgifterna) för brallorna går till att stödja och hjälpa människor som drabbats av cancer. 4) Jag behöver vadderade brallor för att snippan inte ska bli ledsen.

Så med byxorna på gick jag och samlade in biljetter och allmänt minglade med tidiga deltagare innan klassen – en kvinna i klädd cykelmundering frågar

“Hur känner du för dina byxor?”

Varpå jag svarar (väl medveten om vad hon ville skapa för diskussion)

” Menar du att de vadderade eller Livestrong?

Hon tittar menande och jag upprepar min fråga, hon svarar:

“Det sistnämnda”

Mitt svar:

“Livestrong är inte Armstrong. Armstrong var dopad, tragisk och inte värt att beröra. Han har inte kvar sin ordförandepost för Livestrong. Livestrong är en organisation som jobbar för att stödja dem som kämpar mot en fruktansvärd sjukdom. Så ja vad jag känner? Att pengarna och det statement som byxorna står för är just att Livestrong inte är Armstrong”

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center