Igår var jag med några vänner på Svartensgrens för att fira vänskap och min födelsedag. Eller kanske mest det förstnämnda. Svartengrens är en restaurang precis alldeles rätt just nu. Fokus är utöver en grym bar – också kött. Kött från glada lyckliga djur. Så närproducerat som det går.

När jag var galet mycket yngre än vad jag just fyllt, var jag vegeterian, stundvis vegan – i nästan 10 år. Anledningen var att jag tyckte synd om djuren. När jag sedan började äta kött igen, var det för att jag hade extremt svårt att få i mig alla näringsämnen.

För mig har det alltid varit och är ännu mera viktigt idag, att välja kött som jag vet kommer från djur som varit lyckliga, att det är närproducerat och slaktat i Sverige.

Ungefär en gång i veckan så slås jag av tanken att jag borde kanske bli vegetarian igen. Lika ofta slår jag bort det – för jag älskar tryffelsalami, hängmörad biff och knaperstekt bacon.  Fast faktum är att för varje gång tanken kommer till mig – landar den lite längre och väcker en fundering om något större.

Jag har medvetet valt att låta Js och min matbudget vara tilltagen för att jag ska kunna prioritera mat från djur som haft det bra, välja ekologiskt och närproducerat. Det är smärtsamt kostsamt men värt det.

Därför blir jag glad när jag hittar restauranger som Svartengrens. Med en extra tanke om bra mat. Bra mat i en större mening.

Två översta bilderna från Svartengrens, 2 sista från dagens lyckliga måltid med grönkål och annat smått.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center