I helgen har det känts som att hela världen har varit och cyklat eller tittat på SM i landsväg nere i Båstad. Som det alltid gör när man sitter sidanom. Sanningen är väl egentligen mer den att hela världen (i alla fall Sverige) har firat midsommar och tittat på fotboll. Men i min värld så har alla haft en hejdundrandes mjölksyrafest nere i Båstad.

 

… Appro på SM

Mina Team mates Sue och Ingrid – ni är rockstars. 8 varv och i mål som 13:e och 19:e. Stolt och överlycklig för mina tjejer!

 

 

Bästa cykeltipset under sommarhelger

Om du bor i Sthlm . Är att stanna kvar i stan när det  blir folktomt och utnyttja vägarna som annars är så hårt trafikerade och njuta av hyfsat bilfria vägar. Magiskt!

 

Veckans känga

Till alla billister, oavsett om man är sen till jobb, irriterad för man bråkat med sin partner, eller avskyr cyklister, det finns INGEN anledning att inte hålla ut 2 meter när man går om en cyklist. Eller medvetet utsätta en cyklist för fara. Ingen vill väl ha någon annans liv på sitt samvete. Och detsamma gäller omvänt, som cyklist, ska du bete dig i trafiken som en medtrafikant.

 

Pest eller kolera

I helgen är det Ränneslättsturen. Jag kommer starta. Men är livrädd. Jag tillsammans med många elitdamer som Jennie Steinerhag, Åsa Erlandsson och Nellie Larsson och mina team mates, har försökt påverka arrangören att ge oss damer en säker start och rättvis tävling. Vi förstår problematiken det kan vara för en arrangör. Men att nu välja att starta oss damer i en masstart gör att jag åker ned med kraschen i Uppsala kristallklar i minnet. Alternativen är att “blunda” och hålla tummarna att allt går vägen eller att bli passiv – som att välja mellan pest eller kolera. Jag hoppas att vi snart är nära ett regelverk som gör det möjligt att tävla säkert och rättvist och också på så sätt attrahera fler tjejer att börja tävla. Att vara rädd tar energi. Att vara rädd är en hemsk känsla.

 

Låten på repeat 

Är den här.

 

Fjällturen

Har vi pratat om den? Stora delar av Team She Rides pwrd by Scott kommer att vara på plats och vi har såklart sett till att om du vill göra oss sällskap så har vi såklart sett till att ordna en bra sak för att du ska få njuta av fjällen, lugnet och loppet. Kika in här.

Fjällturen är ett mtb-lopp i Funäsfjällen som passar alla, såväl elit som motionär. Distanserna är 32km, 42km, 58km eller 70km. Tillsammans med Funäsdalen Berg och Hotell och Fjällturen har vi satt ihop ett superfantastiskt paket för She Rides. Vi kommer själva att bo här över helgen.

Förutom ett fantastiskt vackert cykellopp bjuder helgen på peppigt mingel med Team She Rides (Jessica Clarén, Marika Wagner, Sara Öbergoch Sue Paz Thunström är på plats och kör loppet) på fredagen. Där ni har möjlighet att ställa frågor om alltifrån däcktryck till att hantera tävlingsfjärilar ? i magen innan start. Efter tävlingen firar vi med tvårättersmiddag på Hotell Funäsdalen. Vilken grej va!

 

 

1 Comment

  1. linasgoda 28 juni, 2018at08:01

    Det här med Fjällturen….what a dream…hoppas det blir repris nästa år. :-)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *