Jag har pga min känslighet mot laktos – minskat mitt intag av mjölkprodukter över tid och väljer bort dem mest ofta och tar alltid annars laktosfritt, så klart. Jag älskar att Oatly har en Det har diskuterats hej vilt idag efter den publicerade artikeln om hur mjölk och framför allt laktos kan på verka vår hälsa.

Studien är bygger på att man följer två grupper, kvinnor och män. Men inte lika länge. De som ingår i undersökningen svarar på mängden mjölk de intar genom att fylla i en enkät. Som alltid finns det studier som visar detsamma och studier som visar kanske det motsatta.

Forskarna tror att sambandet de ser med hälsoeffekter och mjölkprodukter beror på laktos och i slutändan galaktos. Det som är viktigt att se är att i laktosfriaprodukter inte är galaktosfria utan laktosfria. Laktosen är redan nedbruten till galaktos och glukos.

Lite komiskt är att för drygt en vecka sedan blev Oatly stämda av Svensk Mjölk för följande rader:

”No milk. No soy. No badness.”

”It ́s like milk, but made for humans”.

 

Hursom kommer inte och borde inte denna studien påverka dig så himla mycket mer än om du kanske har ett extremt stort intag av mjölk. Då kan det vara en ide att dra ner lite på produkterna.

Hur känner du angående mjölk? 

[insert]
oatly-ikaffe-5
[/insert]


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center