Det är inte så ofta vi får vända upp och ned på huset för att göra något smaskigt och förtrollande sött. Jag är inte sådär tokförtjust i söta saker och Jaime äter oftast något köpt. Men ikväll, så ville jag trolla fram något. Sagt och gjort så gick jag till köket för att inse att vi inte har något hemma man kan baka med. Jag tog vad vi hade och resultatet var helt fantastiskt. Så fantastiskt att jag är tvungen att dela med mig av det till er.

Du behöver

 • 3 st chiaägg (3 msk chiafrön och 9 msk vatten)
 • 4 dl glutenfri mjölmix
 • 2 1/2 dl socker
 • 1-2 msk vaniljsocker
 • 3 msk kakao
 • 2 mosade bananer
 • 2 – 3 dl mandelmjölk
 • 2 sk bakpulver
 • Marabous nya choklad – den där med Japp och jordnötssmör.

 

Så här gör du

Blanda chiaägget. Ställ åt sidan medans du förbereder resten. Mosa bananerna i en bunke. I en annan bunke blanda alla torra ingredienser väl. Blanda ned alla blöta ingredienser. Tillräckligt med mjölk för att få en smet. Smörj en muffinsform. Klicka ut smeten och tryck ned en skiva banan och en ruta Marabouchoklad i varje muffins. Grädda mitt i ugnen på 225° i ca 15 min. 

Fria från gluten, mjölk och ägg

 

 

 

 

 


 

 

1 Comment

 1. Caroline 23 maj, 2018at21:23

  Alltså dom där muffinsen med jordnötssmör mm… visst bjuder du på dem när vi ses nästa gång ❤

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *