Nackövning för att undvika gamnacke

Words by

Micke på Access Rehab har gett mig hemläxa. Jag behöver stärka mina muskler på framsidan av halsen. Ni vet, gamnacken de flesta av oss sitter med dagligen framför datorer,  tv-soffan, på cykeln (tyvärr) – gör att vi får obalans i nacken.

Många får symptom som huvudvärk, stelhet i nacken, nackspärrsliknande symptom etc. Den här lilla övningen ska jag göra 1-2 gånger dagligen. Och vet ni, det hjälper direkt. När kroppen blir påmind om att – just ja, jag ska ju slå på de här musklerna med.

Så efter en snabbrunda på räsern efter kvällens klass, kastade jag mig raklång på köksgolvet för att göra min hemläxa, ivrigt påhejad av #rambothespanishbyracka.

Så här gör du

 • Ligg på golvet. Armar längs sidan och handflata mot taket.
 • Dra in hakan och skapa så många dubbelhakor du kan. Behåll det så (det är lätt hänt att man släpper efter när man lyfter huvudet senare).
 • Lyft av huvudet 1-2 mm från golvet.
 • Håll 10 sek.
 • Upprepa 10 gånger.

 

 

 

 

 

 

9 Comments

 • Anna

  Haha! Känner igen det där med djuren. De älskar när en lägger sig på golvet och kommer direkt! :D

 • Anna (orka mera)

  Ååå den behöver jag! Tack för tips! Brukar bli hjälpt av yogan i vanliga fall men nu när jag inte kan yoga märker jag att gamnacken kommer smygande! Och till den här övningen behöver man ju inte använda axlarna, perfekt!!!

 • Helena

  Tack för tips! Ska prova direkt ikväll. Har hela tiden problem med ‘gamnacke’, blir lite hjälpt av yoga men inte tillräckligt och så fort jag oroar mig eller stressar lite extra så blir det riktigt ont – typ som nu.

 • Mimmi

  Well hello there reading my mind. Sitter här med lite wannabe-nackspärr på besök sen igår och ska genast testa.

 • Lina

  Men den är ju klockren – funkar så bra och är så enkel! Tack!

 • jessica

  Åh så glad att det funkar för dig!

 • Danjel

  Vad fint att du vill dela med dig av denna enkla effektiva metod :-)

 • Guest

  funkar det om man redan har gamnacke?

 • arne

  Den hjälper mig faktiskt riktigt bra;;,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us