Nackövning för att undvika gamnacke

Micke på Access Rehab har gett mig hemläxa. Jag behöver stärka mina muskler på framsidan av halsen. Ni vet, gamnacken de flesta av oss sitter med dagligen framför datorer,  tv-soffan, på cykeln (tyvärr) – gör att vi får obalans i nacken.

Många får symptom som huvudvärk, stelhet i nacken, nackspärrsliknande symptom etc. Den här lilla övningen ska jag göra 1-2 gånger dagligen. Och vet ni, det hjälper direkt. När kroppen blir påmind om att – just ja, jag ska ju slå på de här musklerna med.

Så efter en snabbrunda på räsern efter kvällens klass, kastade jag mig raklång på köksgolvet för att göra min hemläxa, ivrigt påhejad av #rambothespanishbyracka.

Så här gör du

  • Ligg på golvet. Armar längs sidan och handflata mot taket.
  • Dra in hakan och skapa så många dubbelhakor du kan. Behåll det så (det är lätt hänt att man släpper efter när man lyfter huvudet senare).
  • Lyft av huvudet 1-2 mm från golvet.
  • Håll 10 sek.
  • Upprepa 10 gånger.

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Comments 9
  1. Haha! Känner igen det där med djuren. De älskar när en lägger sig på golvet och kommer direkt! :D

  2. Ååå den behöver jag! Tack för tips! Brukar bli hjälpt av yogan i vanliga fall men nu när jag inte kan yoga märker jag att gamnacken kommer smygande! Och till den här övningen behöver man ju inte använda axlarna, perfekt!!!

  3. Tack för tips! Ska prova direkt ikväll. Har hela tiden problem med ‘gamnacke’, blir lite hjälpt av yoga men inte tillräckligt och så fort jag oroar mig eller stressar lite extra så blir det riktigt ont – typ som nu.

  4. Well hello there reading my mind. Sitter här med lite wannabe-nackspärr på besök sen igår och ska genast testa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Österlen

Österlen

När jag var liten så uppskattade jag inte pärlan

Next
She Rides rullar

She Rides rullar

Jag är så himla glad att jag och Annie drog igång SHE RIDES

You May Also Like