Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Nackövning för att undvika gamnacke

Senast uppdaterad:

Micke på Access Rehab har gett mig hemläxa. Jag behöver stärka mina muskler på framsidan av halsen. Ni vet, gamnacken de flesta av oss sitter med dagligen framför datorer,  tv-soffan, på cykeln (tyvärr) – gör att vi får obalans i nacken.

Många får symptom som huvudvärk, stelhet i nacken, nackspärrsliknande symptom etc. Den här lilla övningen ska jag göra 1-2 gånger dagligen. Och vet ni, det hjälper direkt. När kroppen blir påmind om att – just ja, jag ska ju slå på de här musklerna med.

Så efter en snabbrunda på räsern efter kvällens klass, kastade jag mig raklång på köksgolvet för att göra min hemläxa, ivrigt påhejad av #rambothespanishbyracka.

Så här gör du

  • Ligg på golvet. Armar längs sidan och handflata mot taket.
  • Dra in hakan och skapa så många dubbelhakor du kan. Behåll det så (det är lätt hänt att man släpper efter när man lyfter huvudet senare).
  • Lyft av huvudet 1-2 mm från golvet.
  • Håll 10 sek.
  • Upprepa 10 gånger.

 

 

 

 

 

 

0
Föregående
She Rides rullar
Nästa
Österlen

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.