Pallplats på Skandisloppet Pearl Izumi MTB

I lördags skulle jag egentligen varit i Skövde och kört Billingeracet. Logistiken funkade inte och vi fick avstå Billinge. Istället så jag körde för första gången Skandisloppet Pearl Izumi MTB på söndagen. Loppet går mitt inne i centrala Uppsala med start och målgång vid slottet. Temperaturen var under 10 grader, stark blåst – galen kontrast från Lidingöloppets 26 grader och i princip vindstilla förhållande.

Banan får tokigt bra betyg, kul med två varv på samma loop. Fantastiskt med så mycket stig mitt inne i Uppsala och också extremt roligt med så mycket variation med stig, backar och grus.

Starten var lite luddig, när vi alla stod i startfållan redo att starta – ropade speakern ut att damerna skulle starta med motionsklassen 3 min efter tävlingsklassen. Som tur var så korrigerades det och utan förvarning så gick starten.

Mina ben var lite små sura redan innan start och det är bara att ta med sig att det är svårt att jobba tokmycket och hinna få de bästa förberedelserna. Det tog en timme innan jag kände att kroppen vaknade till. Andra varvet var betydligt roligare, säkert pga att jag kände mig piggare men också för att det inte var så trångt på single tracksen och det var lättare att hitta flyt.

Jag kammade hem en silverpeng och pallplats.

Stora plus i kanten för banan som är utmanande och tar ut sin rätt med alla backar. Grymma funktionärer som hejade och tack för all pepp längs banan. Minus för skev fördelning med prispengar – igen. Herrvinnaren kammade hem det dubbla mot vinnaren i damklassen. Oavsett hur många damer som startar kontra antal herrstartande så bör prestationen värderas lika.

13254154_539528449563503_6822684118820148034_n

 

Total
0
Shares
Comments 14
 1. Du är sååå grym!!!! Hurra för fantastisk prestation??✨??? Skärpning på riktigt cykelsporten! Det är 2016. Göteborgsgirot tänkte till❤️?????? Skandisloppet, Cykelvasan och alla andra arrangörer, nog kan ni liksom Göteborgsgirit också visa att vi är jämställda i det här landet!

 2. Grattis, grymt jobbat! Men det där med prispengarna alltså, det är så himla dåligt när de gör så, hur svårt ska det vara??? Morr…

 3. Hej Jessica,
  Kul att du kom och körde Pearl Izumi MTB. Hoppas du återvänder. Vi är en extremt liten organisation på hela en person som driver UNT Bike Weekend och vi har nästan inga resurser. Vi har resonerat som så att vi uppskattat antal startande i tävlingsklass och utefter det gett tillbaka hela det värdet i prispengar. I år var det ca 10 betalande damer, trots det så betalar vi ut drygt 30% av totalen till damerna och den kommer naturligtvis höjas om det blir fler damer. Jag kan absolut förstå att det väcker frågor. Samtidigt är iaf jag stolt över att damernas prispeng är den näst största mig veterligen för ett mtb-lopp i Sverige. Jag vill bara förklara för dig hur vi resonerar och jag hoppas du återkommer nästa år. Riktigt kul att du kom. Vi behöver fler elitdamer, även fast jag förstår att det är svårt när vi krockar med Billingen. (Som för övrigt betalar ut hälften så mycket som vi i prispengar)

  Mvh
  Morgan Blom
  UNT BikeWeekend

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prev
Blått, blått och blått

Blått, blått och blått

Sommarkollektionen damp ned för ett tag sedan hos oss Nike Master Trainers och

Next
Teaser

Teaser

Idag har jag spenderat två timmar i plankan och med att göra squats nere i

You May Also Like