Bokning är öppen för Tjeckien - du hittar den genom att klicka här!

Pallplats på Skandisloppet Pearl Izumi MTB

Senast uppdaterad:

I lördags skulle jag egentligen varit i Skövde och kört Billingeracet. Logistiken funkade inte och vi fick avstå Billinge. Istället så jag körde för första gången Skandisloppet Pearl Izumi MTB på söndagen. Loppet går mitt inne i centrala Uppsala med start och målgång vid slottet. Temperaturen var under 10 grader, stark blåst – galen kontrast från Lidingöloppets 26 grader och i princip vindstilla förhållande.

Banan får tokigt bra betyg, kul med två varv på samma loop. Fantastiskt med så mycket stig mitt inne i Uppsala och också extremt roligt med så mycket variation med stig, backar och grus.

Starten var lite luddig, när vi alla stod i startfållan redo att starta – ropade speakern ut att damerna skulle starta med motionsklassen 3 min efter tävlingsklassen. Som tur var så korrigerades det och utan förvarning så gick starten.

Mina ben var lite små sura redan innan start och det är bara att ta med sig att det är svårt att jobba tokmycket och hinna få de bästa förberedelserna. Det tog en timme innan jag kände att kroppen vaknade till. Andra varvet var betydligt roligare, säkert pga att jag kände mig piggare men också för att det inte var så trångt på single tracksen och det var lättare att hitta flyt.

Jag kammade hem en silverpeng och pallplats.

Stora plus i kanten för banan som är utmanande och tar ut sin rätt med alla backar. Grymma funktionärer som hejade och tack för all pepp längs banan. Minus för skev fördelning med prispengar – igen. Herrvinnaren kammade hem det dubbla mot vinnaren i damklassen. Oavsett hur många damer som startar kontra antal herrstartande så bör prestationen värderas lika.

13254154_539528449563503_6822684118820148034_n

 

0
Föregående
Teaser

Välkommen hit!

Jessica har varit i bloggosfären sedan begynnelsen och är idag en av de stora rösterna inom hälsobranschen och cykelindustrin i Norden.