Om 2 veckor är det dags för Uppsala Pearl Izumi MTB. Det loppet där jag i fjor crashade riktigt illa i starten och verkligen hade änglavakt. Läs mer om det här.

Vi har under vintern och våren jag tillsammans med She Rides och ett gäng andra tävlande damer haft en pågående diskussion och samarbete med Morgan och arrangören av Pearl Izumi MTB i Uppsala, för at komma fram till en lösning. Vi har tillsammans fått fram en enskild damtävling. En bättre och säkrare start. Allt värt att hurras ordentligt för. Innerligt tacksam för lyhördheten och den fina dialogen.

Äntligen har vi hittat ett sätt att skapa en damstart och samtidigt får vi möjligheten att minimera proppen som blivit i Sten Sture i samband med starten.

Vi kommer ha samma startplats i Kung Jans Park, fast med skillnaden att den flyttas fram och att masterstarten kommer nyttja Dag Hammarskjölds Väg istället för den smalare trottoaren. Målgången ändras inte och går som vanligt på trottoaren på väg tillbaka till slottet. Detta gör att vi helt tar bort risken för krock mellan de olika klasserna vid start och målgång och därmed kan vi sprida ut starttiderna.

Stort tack att vi får en säker tävling och damtävling där vi får möjlighet att tävla på samma villkor som andra klasser.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *