Önskefavorit i reprisk från Green Kitchen Stories. Jag gjorde en riktig copy cat på morgonens frukost men adderade kanel och bipollen. Låter den flytta upp till en favorit.

Chiapudding

 • 3 msk chiafrö
 • 1 dl Oatly havremjölk
 • uns ekologiskt vaniljpulver och en uns kanel
 • 1 – 1 1/2 dl hallon (färska eller tinade)
 • 3 msk kokosflingor

Topping

 • jordnötssmör (jag kör jämt en crunchy variant)
 • Färska hallon
 • Kiwi
 • Mynta
 • Hampafrön och bipollen

Mosa hallonen med en gaffel. Blanda i alla andra ingredienser och låt svälla minst 1 timme eller över natten. Lägg på toppingen. Vola!

Vilken är din favorit med chiafrön? 

chiapudding-hallon-4 kopiera chiapudding-hallon-6 chiapudding-hallon-2 kopiera chiapudding-hallon kopiera

4 Comments

 1. Anna Lissjanis - Trend o träning 26 januari, 2016at07:38

  Ja, mums vad got! Chiapudding är verkligen räddningen de mornar jag inte hinner fixa så mycket. Att kunna förbereda kvällen innan och bara kliva upp till en riktigt god frukost <3

 2. Sara Borg 26 januari, 2016at09:11

  Helst en variant med mer energi! Jag gör mina på kokosmjölk eller med grädde och vatten. 2 msk frön till 2 dl vätska. Med grädde brukar jag ha fördelningen 0,75 dl till 1,25 dl vatten på ett ungefär. Jag höftar till det lite. Min favoritsmaksättning är lakritspulver, ca 0,5 tsk tycker jag är lagom. Till det är det smaskens med hallon men även lingon eller kiwi är oväntat gott. Kombinationen hallon OCH kiwi kanske är det bästa. Fast förresten, mango också! Ibland gör jag med pepparkakskrydda eller vanilj och kardemumma. Det finns helt enkelt så många smakkombinationer som är grymma. Chiapudding är min frukostfavorit. Jag gör en hink (1 liter) på söndags kvällen så att jag kan portionera ut under veckan.

  Ps. Fantastiska bilder. Jag blev toksugen nu och vill smaka på den där bums. Ds.

 3. Minna 26 januari, 2016at13:07

  Hej Jessica.

  Jag har en fråga som jag inte hittar svar på någonstans på internet. Jag har gått upp mycket i vikt de senaste åren då jag pga skada inte har kunnat träna.

  Nu vill jag främst gå ner i vikt. Sedan kommer jag också att träna muskulatur. Men min fråga är såhär. Låt oss säga att jag står på en trappmaskin i ca 45 minuter och sedan helt är slut men när jag har fått vila i en timme eller så, känner jag att jag vill fortsätta förbränna igen och vill upp på maskinen igen.
  Kan man göra det? Är det sunt? Jag menar inte mentalt utan slitagemässigt. Är det ok att hoppa på hästen igen? Jag har lite bråttom att gå ner i vikt nämligen.
  Hur länge måste man vila mellan två såna pass?

  Kosten sköter jag jättebra men vill ta bort många kilon inom en kort tid.

  Här får du ett tips av mig som tack för att du förhoppningsvis svarar på min fråga.
  Du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *