Helgen efter min födelsedag (liksom viktigt fortfarande med födelsedagar) – hade vi 2018 års inspirationshelg för She Rides i Stockholm. Eventet sålde slut och helgen går till banken av minnen värda att spara.

I motvind är inte ensam stark. 

Jessica Clarén

Främst är jag så HIMLA stolt över att vi alla gör det här TILLSAMMANS. Hela She Rides vibrerande community tillsammans med She Rides CK som ger communityn extra muskler att förverkliga små som stora drömmar för alla som är med i vårt nätverk. Fy fasiken tjejer (och killar) vad vi är bra – NI ÄR bra! Alla vi i hela Sverige! Alla drömmar och idéer fram med dem och vill ni hjälpa oss lite extra på traven se till och bli medlemmar i CK:et. 

Vi inledde helgen med att tillsammans med SISU erbjuda alla medlemmar i She Rides CK  (She Rides CK är föreningen som möjliggör det att tävla för She Rides och driva föreningsverksamhet och She Rides Community är hela nätverket där det inte kostar något att vara med) en föreläsning tillsammans med Alice Andersson om att “Träna som kvinna”.

SISUs Marin inledde med att berätta vad just SISU kan göra för föreningar och hjälpa till att utveckla oss framåt. Han lämnade sedan över stafettpinnen till sjukt duktiga Alice som också är en av mina kollegor i Guided Heroes. 

De flesta studier som finns idag är gjorda på män och väldigt sällan belyses problematiken och styrkan i att ha en cykel där de hormonella nivåerna varierar och hur det påverkar vår prestationsförmåga. En sjukt viktig föreläsning och viktigt innehåll och en spark i baken till att vi behöver med studier – på kvinnor och gärna av kvinnor. 

På lördagen så började första halvan med en klass tillsammans med mig på Studio L’Echelon medans den andra halvan hade sovmorgon. Vi fyllde hela salen både på lördagmorgon och sedan samma på söndagen. Rätt maffigt att se så många cyklister riva av ett pass signerat mig och Guided Heroes.

Föreläsningarna hade under helgen på Scandic Down Town Camper, mitt i hjärtat av Stockholm. Det är något visst med det här hotellet. Konferenssalarna är som stora vardagsrum och inredningen lite murrig och andas friluftsliv. Allt andas “Back to Nature” och man liksom bara bjuds in till att andas ut.  Under helgen såg Thule Store i STHLM  till att Down Town Camper serverade oss en grym fika och popcorn såklart. 

Lördagens två föreläsningar var signerade av Mattias Reck och Anders Grönquist. Mattias Reck är hela Sveriges cykelgud och min coach. Han är skånsk, bara en sådan sak, och hela tiden i framkant och fenomenal på att vara pedagogisk och anpassa innehållet till gruppen framför honom. Han hade fått direktiv på att prata mer mot tjejer men också om proffslivet och hans föreläsning var en sådan som såklart alla ville ha mer av. Som vanligt. Hatten av och heja dig Mattias och TACK för alla år vi hittills samarbetat och heja alla år framöver. 

Efter Mattias tog Anders över.

Han berättade om sin resa – som proffs, till spelmissbruk, till ångest och till lycka.

Det fanns inte någon där inne som inte var tagen eller berörd. Jag satt helt blixtstilla hela föreläsningen med tårar i ögonen. Rörd och tagen.  Anders byggde upp sin föreläsning med sådan skicklig retorik och levererade något utöver det vanliga.

Anders bollar jag mycket tankar med och han är på alla sätt otroligt inspirerande. Jag hoppas att han vill föreläsa igen – så att du om du missade denna föreläsningen får chansen att lyssna. 

På kvällen skulle vi käka med några av de som rest långväga eller jobbar med att utveckla She Rides. Jag hade bokat bord på Down Town Camper och min sambo Jaime skulle göra oss sällskap. Jag hade verkligen haft fullt upp med att arrangera hela helgen så jag hade inte tänkt jätte mycket på hans beteende merän att jag var ordentlig irriterad på att han inte kunde svara klart och tydligt på saker och under middagen ursäktade sig hela tiden för att inte komma genom att skicka sms om att hundarna behövde honom osv. 

Vi åt hela middagen och Jaime skickade ännu ett sms om att han bara skulle dricka kaffe. Jag började bli sur och Noor som satt sidan om mig och alla på mitt bord spelade fint med – skulle det visa sig sen. När väl kaffet skulle serveras så kom vår servitris och sa att de serverat det till oss i vårt konferensrum – sjukt fränt tyckte jag som gillar lite guldkant. Spatserade glatt in och blev ordentligt tagen och överraskad. Där inne var han – Jaime – och alla underbara människor som tagit sig tid att ge mig kärlek och en överraskning. Jag är fortfarande rörd och tacksam. Underbara människor – alla ni – från mitt hjärta – stort tack. 

Söndagen inleddes med en klass för den andra gruppen på Studio L’Echelon och sedan fortsatte vi med “Mitt bästa mig” med Emma Johansson.

Världens bästa Emma. Så jäkla ödmjuk, varm och härlig. Föreläsning inspirerade varenda en och alla var nog lite starstruck. Emma och jag kommer tillsammans ha ett läger i Belgien och göra massor mer framöver, så håll utkik. 

Från hela mitt hjärta STORT TACK till alla föreläsare OCH till DIG som delade helgen med oss.

Ytterligare ett STORT tack till Studio L’Echelon och Down Town Camper för att vi fick vara i era otroliga lokaler och TACK till våra härliga sponsorer THULE, Maurten, BiCycling, VOID, Helhetshälsa och ClifBar som satte guldkant på helgen. 

3 Comments

  1. Jörgen Torin 11 december, 2018at07:08

    Det var en fantastiskt härlig läsning av detta inlägg hatten av för allt ni gör för cyklingen för alla.

  2. Ulrika 11 december, 2018at08:35

    Ja den helgen ligger väl bevarad i hjärtat och poppar upp då och då med allt som pratades om. Tusen tack Jessica för allt jobb inför en sån här helg. Jag vet att du sliter som tusan för att få det att gå ihop. Därför var det extra magiskt att få ge tillbaka och vara med och överraska dig ❤❤?

  3. Användarens profilbild jessica 11 december, 2018at15:03

    Tack fina människor! Vi gör det TILLSAMMANS!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *