Recept på glutenfritt bröd

Jag har varit så extremt ledsen över att jag inte har hittat något glutenfritt bröd som i alla fall är lite i närheten av att smaka som riktigt bröd. Friends of Adams är bra men inte riktigt 100 och dessutom snuskigt dyrt.  Så igår ställde jag mig och experimenterade. Det borde liksom gå att få fram något liknande vanligt bröd.

Vet ni, det smakade bröd! Hurra!

Du behöver

 • 50 gram jäst
 • honung ca 1 msk och en nypa salt
 • vatten 8 dl
 • 1 rivet äpple
 • 1 riven morot
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 msk kokosolja
 • 1/ 2 dl skalade hampafrön
 • mjölblandning av havremjöl, teffmjöl (mörkt), durramjök, white selfraising
 • substitut för gluten typ fiberhusk
 • för dekoration solroskärnor och pumpakärnor

Blanda ljummet vatten med jäst salt och honung. I med allt utom mjölet. Addera sedan så mycket mjöl att du får en konsistens som är en blandning mellan smet och deg. Låt jäsa i 40 min. Klicka ut i stora muffinsformar. Badda med lite mjöl ovan på och strö på pumpakärnor och solroskärnor. Lår vila i 30 min. Grädda i 220° i ca 20 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

7 Comments

 1. sara alf sökare 7 oktober, 2013at09:31

  Har du testat Sempers toasty? Jag tycker de har lycktas få till den där segheten som gärna saknas i glutenfritt bröd annars. Funkar till och med att äta orostat, vilket inte är så vanligt tycker jag

 2. Kitty 7 oktober, 2013at11:36

  Hej! Vilken trevlig blogg jag hittat till :)
  Receptet verkar också super, ska jag testa. Tack för det!

  Kram Kitty

 3. Malin 7 oktober, 2013at15:58

  Hos Friends of Adams i Hornstull kan man köpa durramjöl (mycket möjligt man kan köpa någon annanstans med), jag tycker det funkar superbra att baka bröd på! De har faktiskt även en receptbok men massa bra recept som smakar allt annat än “glutenfritt” enligt mitt tycker :) Lycka till!

 4. Andreas 7 oktober, 2013at23:54

  Bra recept! Ganska likt det jag själv brukar göra.. Mitt tips är att byta ut rivet äpple mot hackat plommon.

 5. traningsgladje 9 oktober, 2013at18:35

  hello? finns det bröd kvar? kommer på frulle imo!! :)

 6. Användarens profilbild jessica 9 oktober, 2013at18:37

  KÄRLEK!

 7. Pingback:Bröd utan vetemjöl – Träningsglädje

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *