Jag har varit så extremt ledsen över att jag inte har hittat något glutenfritt bröd som i alla fall är lite i närheten av att smaka som riktigt bröd. Friends of Adams är bra men inte riktigt 100 och dessutom snuskigt dyrt.  Så igår ställde jag mig och experimenterade. Det borde liksom gå att få fram något liknande vanligt bröd.

Vet ni, det smakade bröd! Hurra!

Du behöver

 • 50 gram jäst
 • honung ca 1 msk och en nypa salt
 • vatten 8 dl
 • 1 rivet äpple
 • 1 riven morot
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 msk kokosolja
 • 1/ 2 dl skalade hampafrön
 • mjölblandning av havremjöl, teffmjöl (mörkt), durramjök, white selfraising
 • substitut för gluten typ fiberhusk
 • för dekoration solroskärnor och pumpakärnor

Blanda ljummet vatten med jäst salt och honung. I med allt utom mjölet. Addera sedan så mycket mjöl att du får en konsistens som är en blandning mellan smet och deg. Låt jäsa i 40 min. Klicka ut i stora muffinsformar. Badda med lite mjöl ovan på och strö på pumpakärnor och solroskärnor. Lår vila i 30 min. Grädda i 220° i ca 20 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center