Jag har den här sommaren spenderat rimligt mycket, och i många andras ögon orimligt mycket, tid på cykeln. Jag har cyklat över stigar lite över allt i Sverige, på grusvägar och landsvägar. Och när Corona kom och begränsade vår “frihet” är det tydligt att många hittat ut naturen, som faktiskt är vår allas bakgård. Människor vandrar, strosar, springer, öppnar bubbel på en klippa, badar nakenbad, rastar hundar – i lina och ibland utan koppel, jagar och passar på vilt iklädda kamokläder. Och vi cyklar. Alla vi samsas om samma plats och är gästspelar på ytor som vi inte har ensamrätt på.

 

 

Och i takt med att parkeringen vid Hellasgården i Stockholm och på andra områden över hela Sverige, svämmade över av bilar och att det lite surrealistiskt varit svårt att hålla sig till 2-metersregeln, så har mötena med andra ute i skogen blivit mycket mer frekvent och känslan att att ett glatt “hej” inte alltid landar mjukt har tyvärr legat som ett trist avslut på alldeles för många rundor.

Även om vi cyklar, går eller rider och tror att vi kommunicerat att vi kommer framför, bakom och vill passera de vi möter eller kommer ifatt, så har det varit uppenbart att det där glada tillropet ‘hej’ – inte alltid landar lika trevligt eller att det hörs så bra som man kan tro.

Så vi gjorde helt enkelt så att vi tog och pratade med ett gäng löpare, hundägare och för det kanske mest omdiskuterade mötena, det med häst, snackade vi med ryttare. Och budskapet är att vi alla kan samsas i den arenan vi kanske älskar som mest, skogen, om vi bara gör vad vi kan för att alla ska få en trevlig upplevelse när en cyklist kommer. Och vi behöver din hjälp, förstås, att sprida budskapet, så dela gärna filmen överallt du kan. Du hittar den längst ned. 

 

Istället för en aggressiv plinga har några av oss som var i Schweiz med She Rides för några år sedan kört runt med en “Trail Bell” och vi har bara fått hejarop när den plingar lite mysigt på stigarna när vi mött våra medtrafikanter där ute, vare sig de är till fots eller på häst. Många som cyklar har velat ha en sådan själv och därför tog vi tag i att beställa ett gäng till Sverige och de sålde slut direkt. Preordern på andra leveransen sålde slut ännu snabbare och vi kommer såklart mest troligen ta hem fler #sharethetrail klockor och du kommer i sådana fall kunna lägga preorder på dem.

För att inte missa det så GÅ MED I SHE RIDES COMMUNITY och prenumera på sherides nyhetsbrev (signa upp inne på sherides.se).

Jag har två stycken Trail Bell som du kan vinna. För att vara med och tävla om dem så ge en kommentar till det här inlägget vad du vill ha för inlägg och ämnen här inne på bloggen. Och vill du ha lite extra chans att vinna – följ mig på instagram och dela gärna filmen.

 

9 Comments

 1. Cecilis 29 november, 2020at13:34

  Hej! Vill väldigt gärna vinna en fin klocka♡
  Skulle gärna vilja läsa mer om hur jag tränar upp snabbhet och uthållighet, både på MTB, men även på landsväg.
  Tack för en fin blogg.
  Cilla

 2. Sara Wallin 29 november, 2020at13:41

  Åh, den där vill jag ju ha. 😍
  Grop i Hellas förra sommaren med knäckta revben som resultat och diskbråck som tvingade denna säsongen till tidigare avslut är jag superpepp på våren och cykel igen. Och eftersom ringklockan pajat är ju den där perfekt. Jag vill ha massor med tekniktips! Kan aldrig få nog.

 3. Åsa 29 november, 2020at13:59

  Skriv gärna lite om träningslära:
  Vad är egentligen VO2?
  Vad är aerob- och anaerobtröskel, FTP?
  Hur samspelar dessa med varandra?
  Om man har tidsbrist vad är bästa komplementet till cykelträning? Styrketräning, vilka övningar?
  Kram
  Åsa
  PS. Behöver inga plingor, väntar på de jag har beställt🤩

 4. Ylva 29 november, 2020at17:31

  Eftersom jag inte lyckas få in alla termer i skallen så skulle jag vilja veta mer och lära mig mer om vad det innebär att tex gå på sitt vO2 max
  VO2max
  Anareob
  Areob
  FTP

  Och få tipps på hur man lägger upp konditionsträning för viktnedgång och hur man blir starkare cyklist🥰

  Vill mer än gärna ha en liten koskälla till min ”ekorre” 🤩🤩🥰

 5. Elisabeth Grönberg 29 november, 2020at23:02

  Plingeling Tjingeling !! Håller med er, bra film ni gjort.
  Tekniktips behövs alltid. Mekartips är på G eller har jag missat det? 😃

 6. Birgitta 30 november, 2020at08:30

  å vilken fin klocka :) de skulle jag och min man gärna ha på våra cyklar.
  Följer dig sedan länge, delar din fina film :)
  jag vill gärna läsa mer om teknik tips och varmare kläder. så svårt att hitta bra kläder för kyliga dagar
  kram och tack

 7. Catarina Lindgren 30 november, 2020at11:55

  Jag skulle gärna vilja ha enkla korta träningspass (styrka) som man enkelt kan göra hemma nu med dåligt väder och motivationen är i botten.. för att hålla igång lite ”vardagsstyrka” liksom. Så kanske den andra motivationen också hoppar igång.. enkla kroppsövningar att göra hemma som inte tar mer tid än att alla kan göra dom under en dag utan ursäkter. Och bonus för dom som har kvar motivationen. 😊 Starka tillsammans!

 8. Anna 1 december, 2020at13:49

  Hej, en fin klocka till min nya cykel skulle vara toppen! Den låter så fint, i skogarna runt Hellas.
  Jag skulle vilja ha tips på hur jag kan träna under vintern för att bli en snabbare o starkare cyklist till våren.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *