Skidtest 2013

I mitten av veckan landade vi i fjällvärlden, samma ställe som boostat min själ med energi den senaste veckan. Lugna stilla dagar med ett Åre som höll på att vakna till liv för skidsäsongen.

I fredags sa det lite boom, lugnet var förbytt till en komprimerad stressig “efter jobbet på t-banan”-känsla.  Norrmän, ryssar och en och annan stockholmare. Och vissa andra med. Lugnet bortblåst. Klirr av systemetkassar och trängsel på ICA. Men ändå någonstans charmigt.

Mindre charmigt har det varit i backen. De skidtest jag har varit på brukar vara galet härliga och fyllda av likasinnande som alla spritter av kärlek till första svängen och nyfikenhet till nyheterna på skidfronten. Alltså, jag menar inte att den inte existerar här, det gör den, flerfallt, men det är också fullt av skidåkare som inte tar hänsyn eller har kontroll i backen. Det hela resulterar i en ganska rörig soppa. Idag när kontrasten från igår la sig över backen i form av 15 grader varmare, 10 m/s, snörök, is blandat med lössnö – var det extra påtagligt. Igår var det magiskt. Jag räknar med att det blir magiskt i morgon med.

Jag har tagit med mina trotjänare och rejäla kärlek Tigershark 10ft och då och då bytt dem mot säsongernas nyheter.

Jag har testat:

Völkl RTM 84 – galet lekfull skida för hela berget som direkt var kärlek. Bitig men mjuk. Vilket gör att den svarar bra men ändå är lite förlåtande och trevligt livlig. Völkl Werks ska vara samma skida men vassare materialval vilket också ses på prislappen. Jag tycker det är två helt olika skidor. Werks älskar jag med förstås- men den är mer som min nuvarande Völkl – känns kanske lite styvare trots rocker.

Jag har också testat skidan alla hyllat denna säsongen – Extrem Project 100, allra helst skulle jag vilja tetstat storebrodern Project 110, men han var ute och åkte. Extremekillarna hade inte vågat slipa skidorna, vilket tyärr idag inte var en hit. De flöt ljuvligt så fort det fanns snö men var hopplösa på is.

En annan förälskelse är Head Chip – den matchar lekfullheten och kvickheten jag vill ha i en skida. Styv, men mjuk samtidigt, skum känsla men sann.

skidtest Åre 2013

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *