Anna skrev ett inlägg idag som alla borde läsa. Jag skriver under, säger amen och för budskapet vidare.

Januari och februari är präglat av nyårslöften. Du ser dem, läser dem, känner dem och nästan luktar dem  ö v e r a l l t. Vi överkonsumerar måltidsersättningar, skaffar nya gymkort, investerar i munderingar och intalade genvägar för att infria det vi lovat oss själva. Någon form av nystart. För det mesta innefattar den att gå ner i vikt, bli lyckligare, snyggare och mer framgångsrik.

Det finns inte en tid på året som  klasserna på gymmen är så fullbokade. Det är så pass hysteriskt att det inte är ovanligt att se uppemot 80-100 i kö på SATS bokningssida (SATS som dessutom väldigt smart och med rätt timing släppte ny hemsida lagom till januarihetsen).Det är kö till maskinerna. Alla som springer tackar den milda vintern och det är rusningstrafik nere vid Norrmälarstrand.  Och alla försöker dra nytta av våra dåliga samvete.

Det värsta vi kan göra är att missleda oss själva och använda vågen som måttstock på framgång och lycka. Det är sorgligt att man även i Biggest Loser pratar om BMI då det verkligen inte behöver vara en måttstock på övervikt. Visst är alla deltagarna kraftigt överviktiga – men jag tycker absolut att läkare som jobbar med övervikt borde ha kastat ut BMI som måttstock för länge sedan.

Att  Ä L S K A  d i g  s j ä l v  är  absolut den bästa måttstocken du kan ha – precis som Anna skriver träna om din hjärna att sätta sunda värderingar och bra självkänsla i ryggmärgen då kommer du också hamna i ett hälsosamt tillstånd.

Så släng vågjäveln, vägra BMI och istället sätt andra faktorer som bidrar till att DU tycker om dig själv som ett tecken på att du är hälsosam.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center