Summering cykling på Gran Canaria

Jag sitter i bilen på E4:an mot Stockholm. Busarna är upplockade och vi är på väg hem.

Det har på så många sätt varit en oförglömlig upplevelse på Gran Canaria. Att smyga på Sveriges enda proffslag och “praoa” som cykelräv på racer, är galet häftigt och fascinerande. Fantastiska sponsorer och människor i och runt om laget. Härliga individer men stora varma hjärtan. Tack från hela hjärtat för att jag fått nöta sammanlagt drygt 50 mil med er och plockat en massa höjdmeter.

Jag har cyklat ett knappt fåtal gånger på racer förut och inte fastnat, min kärlek blev istället till lera och rötter i skogen. Men mil på perfekta vägar. Serpentiner som snirklar. Stigningar på 1850 höjdmeter. Svett. Rädsla för att rulla ner de där höjdmetrarna och möta trafik i svängarna. Tömda depåer. Solsken. Allt. Har gjort att jag är lite nyfiken och sugen på mer.

Bildkavalkad nedan. Vi smög lite på Saxobank och cyklade en sväng med Marianne Vos.
 

Björn. Klippan och en helt fantastisk värd. TACK. I bakgrunden Andreas från Blizz, sjukt härlig och go.

9 km högre upp.

Torkar underställ och tröja i väntan på att teamet ska komma upp för

 

9 Comments

 1. Lina 20 januari, 2013at14:31

  Underbara bilder!

  Jag har varit i Spanien och cyklat och det är den absolut bästa resan jag gjort. Få cykla i bergen och på dessa serpentinvägarna är av en helt annan värld! Cyklig :)

 2. Emelia 20 januari, 2013at14:58

  Hej Jessica, tack för en bra blogg!
  I julklapp fick jag ett nikefuelband och om jag minns rätt så har du ett likadant. Jag är väldigt nöjd med allt förutom den väldigt korta batteritiden. Mitt band måste laddas ungefär varannan dag och den säger inte till innan utan helt plötsligt har batteriet dött, vilket betyder att jag vissa dagar inte kommer upp i mina fuel pga att batteriet dör. Har du samma problem med ditt band?

 3. Användarens profilbild jessica 20 januari, 2013at15:08

  Tack för att du är här!
  Stämmer att jag har ett Fuelband :)
  Jag har däremot lyckats “döda” det genom att sätta det i fel laddare

 4. pilla 20 januari, 2013at15:11

  Underbart!

 5. minialthini 20 januari, 2013at15:48

  Ser spännande ut, jag blir lite orolig nu-ska vi inte svettas med över stock och sten, inga mer vilseturer i skogen?
  Kram/S

 6. Användarens profilbild jessica 20 januari, 2013at16:01

  Ko det kan du ge dig på att vi ska! Mtb är min största kärlek

 7. Träningsglädje 20 januari, 2013at16:20

  lite lite lite lite lite lite MYCKET avis! ser fan sjukt mycket härligare ut än lera och rötter. tror du håller med men inte vågar säga det… hahahaha

 8. Henrik Tallroth 20 januari, 2013at22:22

  Så härligt Jessica! Ser helt underbart ut. är avis på dig som har fått cyklar en hel vecka i den miljön också förstår att du måste har haft det helt faktisk vecka där nere och fått massa ny inspiration:)

 9. Alex 20 januari, 2013at22:26

  Wow!
  Va du verkar ha de bra Jessica!
  De bästa av två världar liksom.
  Än om jag självklart föredrar Jämtland och Fjällen

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *