Svar om träningssvacka

Har du varit inne i en träningssvacka någon gång och hur har du i så fall fått tillbaka lusten?

Åh så klart jag har varit i det. Tror att alla någon gång tappar motivationen eller känner att andra delar av livet tar för mycket plats – för att orken ska finnas där och samla träningstimmar på kontot.

Mitt sätt att hantera det går till på lite olika sätt – men först och främst så fokuserar jag på mina mål – jag har tydliga sådana när det kommer till cyklingen och en sambo som är med och peppar när det behövs. Sedan funderar jag också på om jag har tappat sugen då behöver förmodligen både kroppen och huvudet vila lite från träning.

Sedan är det ju en del av mitt jobb att träna. Som att gå till jobbet, ungefär men kanske inte riktigt riktigt så, men ändå. Vilket gör att jag måste träna – ungefär som att gå till jobbet. MEN om man hamnar i en träningssvacka och inte jobbar med träning eller tränar för tävla, då är mitt tips:

  • Bryt mönster helt och testa något helt nytt.
  • Gå till ett nytt gym, ta nya klasser. Eller ta dig ut. Att byta miljö kan ibland göra underverk.
  • Boka träningsdejt med någon – och fira sedan efteråt storstilat.
  • Ta bort ångesten av uteblivna träningstimmar genom att planera in vilodagar och viloperioder på kanske en vecka eller två då och då under året – kroppen och du behöver det!
  • Köp nya träningskläder – enkelt men fungerar, jag lovar!
  • Längta efter träningsvärken
  • Unna dig något – att belöna sig själv är  faktiskt inte fel. Allt som fungerar som morot – som är inom hälsosamma ramar är bra.

 

hammarbybacken-2

 

 

 

1 Comment

  1. Katja 23 december, 2015at10:41

    Bra tips! Mitt tips också – sätt dig i en situation där du inte FÅR träna. Typ sitt barnvakt åt någons unge en dag eller två, bli sjuk el så ;) Då jäklar kommer motivationen farandes.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *