Hur gör du – när du delar och kommenterar på saker som passerar i ditt flöde? Saker som du kanske inte riktigt har hela historien bakom?

Tänker du längre än ett klick – vad det kan innebära att du delar till ditt flöde. En handling som kan kännas ganska oskyldig och harmlös men som kan få extremt dåliga konsekvenser för andra – som kanske inte förtjänar det.

Det finns många olyckliga historier där sociala medier själpt oskyldiga – sedan finns det också det motsatta.

Jag har funderat på det de senaste veckorna ganska ordentligt och verkligen sett över hur ju agerar i sociala kanaler – en vända till, även om jag alltid varit noga med att tänka en gång extra – tänker jag nu flera varv till.

Det är så himla lätt att omedvetet bli förblindad och naiv i den digitala världen, samma värld där många tappar medmänsklighet och ödmjukhet.

Ditt digitala agerande sätter fotspår som följer dig – längre än du anar – och ditt agerande kan mycket väl dyka upp hos en framtida arbetsgivare eller ställa till det för någon ordentligt.

Så innan du delar saker…

Agerar inte utan att stanna upp och tänka efter en gång eller två. 

Källgranska – information. Är det sant? Vem berör det osv. 

Kan det skapa konsekvenser för någon/några – och kan du stå för det? Var extra noga med att dubbelkolla källan, den som skriver och OM det är sant. 

Inte allra minst, var en fin medmänniska och tänk på att man alltid kommer längre med leende även om det är bakom en skärm. 

 

salen

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center