Test av Motosumo

För ett tag sedan så fick jag nys om en app som fixar att mäta kadens utan någon sensor. Utan något, förutom din telefon. Fungerar på stationära cyklar och cyklar som rullar.  Du behöver bara appen. Lät lite för bra för att vara sant tyckte jag, men tänkte också om det funkar är det ett fantastiskt verktyg för alla som kör klasser på cyklar som inte har en kadensmätare och faktiskt nyansera klassuppläggen ännu mer och faktiskt, köra ordentlig sturkeuthållighet med kadensstyrning. Man kan också i appen koppla upp sig mot olika en grupp och följa varann.

Jag var alltså lite skeptisk, och undrade hur den skulle kunna fungera. Så igår bestämde jag mig för att testa appen under tiden som jag körde mitt eget träningspass innan min klass på SATS. Jag satte mig på en av cyklarna i gymmet, med display som visar watt, kadens osv.  Placerade telefonen på styret och startade appen. Och det funkade. Appen diffade lite i förhållande till displayen. Men det fungerade. Vid hög kadens och vid snabba förändringar hängde den inte med riktigt men jag  fascinerad att den hade så pass bra återgivning. Cykeln jag satte mig först på hade en glädjemätare med återgivningen av watt, så bytte cykel, och även då funkade appen.

Jag kommer testa appen med min cykel här hemma ikväll med. Ska du cykla med mig imorgon på SATS Hötorget – dra gärna ned appen och ta med dig telefonen in i cykelsalen.

Här kan du läsa mer om appen och här kan du ladda ned den för iPhone och här för android.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *