”The Flandrien Challenge” består av 59 ikoniska Stravasegment. Segmenten ligger mitt i hjärtat av Flandern – och är samma tuffa partier med berg och kullersten som proffsen kör just nu i början av April. Faktiskt så snurrar Tour of Flanders 2023 på tv:n i bakgrunden just som jag skriver det här inlägget.

A True Flandrien is a man or woman of steel. A heroic cyclist who never gives up, relishes a challenge and eats pain for breakfast.

Segmenten är markerad på vägen och du bockar av dem online med hjälp av Strava. Du har totalt 72 timmar på dig att beta av alla de 59 segmenten och belönas, om du klarar det, med att få ditt namn ingraverat i sten som sätts upp på ”the wall of fame” i Tour de Flanderns center.

She Rides blev utmanad att fullfölja utmaningen i slutet av november. När vädret bjuder på lite extra av allt. Vind, regn och minimalt med dagsljus.

Man kan också som skandinav tro att Flandern är platt. Men de små ”kullarna” med klättring i segmenten bjuder på upp emot 23% lutning stundtals. 

She Rides skickade Conny (ni möter honom på våra landsvägsträningar i Stockholm och bla på Vättern) samt Jessica, She Rides grundare. 

Conny och Jessica valde att följa 3 dagarsrutterna och fick bekänna färg flertalet gånger ute på den flandländska slätten.

 

Lever upp till sitt namn

Både Jessica och Conny tycker det är en utmaning väl värd att ta sig an, men båda understryker att den inte är för alla. Den är tuff. Du bör ha dina cykeltimmar i benen och du bör också vara förberedd på långa dagar i sadeln. 

Med andra ord, den utmanade beskrivningen på Cycling Flanderns är ingen överdrift. 

Klarade vi det? Jajamänsan – både mitt och Connys namn sitter uppe på Centre Ronde van Vlaanderen i Oudenaarde – med She Rides under, såklart.