… eller om det var ännu längre sedan. Detta inlägget är till dig, till oss alla. Spara orden – väx av dem. Du kommer förmodligen och mest troligen, komma till det här läget några gånger under livet.Och om du konstruktivt kan lyfta dig själv så kommer du bli gladare och mer hälsosam.

En sak. Du – världen går inte under. Du – går inte under. Du kommer inte gå upp i vikt, tappa det där målet du har i fokus. Något annat dramatiskt kommer mest troligen inte hända och händer något som får dig att tappa lite balans, så hade det förmodligen hänt ändå. Så är det. Så enkelt egentligen. Några dagars uppehåll, vila, avbruten träning, av flera års träning och erfarenhet av det vi kallar livet – skadar dig inte. Tvärtom.

Du får ett tillfälle till att få ett annat perspektiv. Ta det tillfället. Fundera lite. Inte på det som gnager av rastlöshet, samvete, ångest, och oro – utan på det där andra som pågår hela tiden. Livet. Det som egentligen spelar roll. För vem är ett uteblivit träningspass eller fem, livsavgörande. Inte för någon. Inte ens för den som tänkt ta OS-guld. Det är allt annat, sammantaget, som spelar roll.

Unna dig att vara träningsfri när kroppen behöver det av någon anledning, för att reparera en skada, läka, bli frisk från en förkylning – eller bara för att tiden inte räcker till.

Sedan, är det en annan femma att du själv har en inre strid med de där känslorna som kan yttra sig som dåligt samvete, ångest, rastlöshet och oro. Det är så vanligt att det är ovanligt att stå stabilt när rutiner rubbas. Men du, det är inte hela världen, verkligen inte. Och det är inget som gör dig starkare på andra sidan, att springa runt med dåligt samvete.

Fråga dig själv istället, varför du gör sådan big deal av det där som gnager. Varför du inte istället vänder på det och blir trygg med dig själv. För att helt enkelt kunna hantera en liknande omständighet igen så mycket mer konstruktivt, för dig själv och din egen självkänsla.

Det är bara du – bara du, som kan förebrå dig själv för uteblivna träningspass. Och det är så himla onödigt. Du är det bästa du har. Tiden du har med dig själv, är den värdefullaste du har. Gör det bästa med den och fånga det fina i stunder som inte alltid blir som du tänkt.

En eller två (eller flera) dagars vila är oftast välbehövligt, sunt och helt fantastiskt om du utnyttjar tiden till att göra sådant du mår bra och inte bär runt på dåligt samvete.

Benen i högläge FTW!

 

swiss-epic-68


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center