Tips vid köp av trainer

Jag har fått lite frågor om vad man ska tänka på när man köper trainer, från olika håll och kanter. Först och främst tycker jag att det är extremt kul att cyklingen verkligen rotar sig fast ordentligt hos gemene man. Det känns som att det bubblar och att cykelintresse är där löpningen var precis innan man började kalla det en boom.

När det gäller trainer behöver man sällan köpa den dyraste. Lite så klart vad du har för behov. Det finns många billiga som är bra nog. Vissa är tystar än andra och hela hemligheten ligger förmodligen i att köpa ett däck som är anpassat till trainer. Du kommer slita extremt mycket på det vanliga däcket och dessutom så låter det mer. Min trainer är en Tacx och kostade runt 2000 kronor och duger extremt bra.

Småtips är att de ska var lätta att dra fram och gömma undan samt sätta upp. Att det finns en förhöjning till framdäcket med (en bok funkar lika bra – tis från Annie) och i mitt fall som svettas mycket, att lägga något under som skyddar golvet.

 

2 Comments

  1. Helena Enqvist 16 december, 2013at16:01

    Ett tips till, biligt sådant för att tysta ned oljudet från trainern (vilket man har svårt att komma i från oavsett) ett par hedeliga liggunderlag att ställa trainer och cykel på. Dels ljuddämpar de och så suger de upp fukt på ett bra sätt! Det finns ju dyra mattor att köpa men detta funkar bra för mig.
    Jättebra inlägg Jessica :-)

  2. Petra 29 december, 2013at21:53

    Jag har nog en liknande trainer som du. Har en Trac för runt 2000 kr. Hade tidigare enån riktigt billig som ovasett däck lät massor. Då jag nästan aldrig tränar med musik i öronen brukade jag använde öronproppar när jag cyklade på min gamla trainer. Då blev man i alla fall inte vansinnig av ljudet. Min nya trainer är många gånger tystare. Jag köra också på ett liggunderlag. Fungerar kanon.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *