Jag älskar doften av nytvättade kläder. Känslan av rena kläder mot huden är fantastisk. Jag är dessutom en “sucker” för tyger som är så där snälla mot kroppen. Mjuka, följsamma.

Jag har alltid vetat att man inte ska tvätta funktionskläder med sköljmedel,  likaså att man verkligen inte borde göra det av miljömässiga själ.

Men jag har liksom struntat i det för att jag älskar mjuka kläder och när de doftar gott.

Mo har länge insisterat på att jag ska sluta med sköljmedel det i kombination med att vi bodde i hop i 2 veckor i somras samt att jag hade Röjks tvättråd i huvudet – har jag faktiskt slutat att tvätta mina kläder i sköljmedel. Alla funktionskläder är lyckligare. Sköljmedel täpper till eller lägger sig som en hinna på fibrerna och förstör funktionsmaterialetsförmåga att andas.

Jag har faktiskt märkt skillnad sedan jag slutade tvätta med mjukmedel – många trådar lite varstans och ffa på Funbeat säger att de inte känner någon skillnad.

Hur tvättar du dina träningskläder?


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center