Träningstrender

Jag älskar att vi närmar oss vintertid. I takt med att löven smyckar gatorna med färgsprakande löv  – är jag ett steg närmare att åka skidor och jag tror att om vintern verkligen kommer i år, kommer svensken att åka skidor som aldrig förr, inte bara jag. Vi längtar och älskar “back to basic”, “into the wild” – svettas sidanom och med naturen.

Löpningen har rotat sig i oss – igår när jag sprang runt Kungsholmen vid 20.00-snåret, var det extremt trafikerat av löpare. Fanns ingen anledning att jag några minuter tidigare, var orolig över att stockholmarna börjat stänga in sig och lagt löparskorna på hyllan och att jag skulle vara ensam och otrygg.

Cyklingen håller på att växa sig fast i oss skandinaver och kan bara snön komma så kommer vintersporten göra samma avtryck som löpningen, jag är övertygad.  I led med det vill vi också ha funktionella klasser på gymmet. Specifika mot att vi ska göra en klassiker, springa Midnattsloppet eller samla på oss x antal skiddagar. Det är dags att vi börjar se sådana klasser på schemat, som Nikes Dynamic Training for Runners.

Jag har min skidpremiär i november. Jag kommer cykla och springa hela vintern – ute.

Ute är det nya svarta, men det visste vi redan.

Bild från Åre tidigare i år. 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *