Trendspaning 2014

Det är bara några veckor kvar sedan skiftar vi från 2013 till 2014. Det hör liksom till att göra en liten trendspaning om hur vi kommer träna.

Generellt tror jag att vi kommer fortsätta som vi gjort nu men att vi kommer mer och mer känna av att vi behöver en motvikt till jakten på “quick fixen”. Jag tror på en mer kräsen publik som vill ha mer kvalité generellt. Absolut tror jag att HIT hänger kvar ett tag till men att den stundande mottrenden med lugnare träning kommer börja smyga sig in. Det där som är bra för själen. Samtidigt kommer vi fortsätta jaga rekord och jämföra prestationer som aldrig förr.

Jag tror och hoppas att cyklingen kommer få ett ordentlig uppsving. För över huvudtaget vill vi ha mer träning som boostar vår kondition. Bulkande i gymmet är på väg att se sitt slut, ordentligt, på riktigt.

Uthållighetsidrotter is the shit. Vi kommer också, som aldrig förr vilja bevisa inte allra minst för oss själva genom att ställa upp i en massa lopp, ta klassikern etc.

Vad tror du?

 

6 Comments

 1. EmmaS 25 november, 2013at22:34

  Håller med i stort. Blev själv väldigt förtjust i en klass jag körde nyligen i Varberg, som var riktigt lugn, men jobbig styrketräning. Likaså verkar en del yogasajter gå mot mer integrerad träning, där man använder vikter i sin yogaträning. Tror/hoppas att vi kommer att se mer kombinationer av lugn och tung träning.

  Sedan gissar jag att MMA ökar, inte minst efter SVT:s serie Slå han på käften. Vem blir inte fascinerad av Usama Aziz?

 2. Uppochhoppa 25 november, 2013at23:48

  Jag tror att det här är din sanning – och klart du tror på den! Jag ser lite det du ser, men ser också exempelvis den starkt kommande styrketräningstrenden, där unga tjejer hittar till gymet i större utsträckning, lyfter tungt och tränar hårt – på ett sätt i alla fall jag aldrig sett förut. Sen tror jag på tillgänglig träning – där vi är och rör oss. Via arbetsgivaren eller nära hemma. Och exklusivitet för de som har råd.

 3. Anna 26 november, 2013at07:51

  Uthålligthetsidrott känns väldigt 2010, exakt ALLA är triatleter ;) Tung styrketräning, OLY och crossfit kommer att explodera 2014. Fler och fler kvinnor fattar att man behöver vara stark OCH uthållig, inte antingen eller…

 4. Madelaine 26 november, 2013at15:05

  Jag tror det beror mycket på vart man bor; t ex i Göteborg, som jag kommer från upplever jag att det är rätt mycket fokus på styrketräning med hjälp av den egna kroppen; sk funktionell träning, korta intensiva pass, spinning och yoga.
  I Karlstad som jag bor numera är det mycket mer Les Mills koncept och spinning.
  Jag tror nästan också att vi här “på landet” kör mer utomhusträning eftersom naturen ligger så nära inpå, det är skridskor på sjön, skidåkning, inlines och löpning och promenader i skogen.

 5. Evelina 27 november, 2013at09:03

  Jag tror att fler kommer att börja satsa på fitness, framförallt yngre tjejer i 20 års åldern.

  Själv kommer jag satsa helhjärtat på löpniningen, och 2014 kommer bli utmaningens år för mina springandes ben ;)

 6. Nellie 28 november, 2013at18:47

  Jag tror på rörlighetsträning i olika former och träning i naturen (cykling, löpning, utomhusgym etc). Styrketräningen är jag kluven till för det pratas fortfarande mycket om den men jag hoppas och tror att vi rör oss mer mot funktionell träning i olika former. den som lever får se. :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *