Post Format ArchivesVideo

Corsica

En oupptäckt cykelpärla i medelhavet

Korsika är en oslagbar blandning mellan Mallorca, Gran Canaria och Sierra Nevada. Du hittar vägar som aldrig slutar bjuda på oslagbara vyer. Klättringar som får dig att bekänna färg och sagolik espresso i idylliska småbåtshamnar.

Billisterna är i ”svenska mått” vänliga och som cyklist känns du välkommen.  

Gästvänligt och tillgängligt

Du tar dig enkelt till Korsika med en mellanlandning i Nice. Därifrån är det en 30 min flight över till Bastia. 

Vi cyklade på norra delarna av ön – Cap Corse. Och ska du börja någonstans och upptäcka Korsika på cykel, så är det här. 

Vi drog vinstlotten med en temperatur på 30 grader och i princip vindstilla. Vi hade allt verkligen upplagt för en fantastisk upplevelse och jag kan säga, utan överdrift, att Corsica är ett ställe jag mer än gärna återvänder till.

She Rides – mot cykelvasan 2023

I år fyller vi 10 år och en av våra största drömmar är förutom att alla ska känna sig välkomna till cykelsporten oavsett könstillhörighet och ambition – är också att vi ska se en jämn könsfördelning i startfållan. 
I år tar vi extra armkrok med alla våra vänner för att göra ännu mer skillnad. Tex satsar vi extra mycket mot Cykelvasan och är du medlem i vår förening kommer du få hjälp hela vägen till mål. 

Hoppas att du vill följa med oss! 

Share the responsibility

Varför betalar vi trailavgifter? Och varför finns det ett karmakonto i Rörbäcksnäs, tex? Som cyklist lämnar du avtryck på naturen, precis som alla andra som vistas i skog och mark. Trailavgifter går oftast till underhåll av lederna för att minska slitaget och för att vi ska kunna fortsätta cykla på lederna.

I Sverige har vi allemansrätten, vilket är unikt för oss som land och möjliggör dör oss att vistas fritt i naturen. Vi får lov och cykla mer eller mindre överallt om inte särskilda förbud har beslutats. Ett sätt att få fortsätta obehindrat är att aktivitet stödja underhåll av cykelleder och alltid betala trailavgift, swisha en slant till ideella krafter och undvika att göra onödigt mycket avtryck som när det är väldigt blött.