Utomhusgrupper och löpgrupper

Alltså det här med löparboomen. Det är ju ingen boom längre. Mer ett faktum, men helt klart extremt fascinerande. Samma sak med “boot camps”. I takt med att snön smälter bort ökar antal löpare runt om stan. Det fullkomligt svämmar över av olika utomhusgrupper. Vissa mer bra än andra. Nu när det inte behövs ett gym eller gymkort längre, rättare sagt, när trenden gjort det ok att vara ute, öppnar det upp för en marknad med mer och mindre seriösa grupper med mer eller mindre utbildade tränare.

Att ta en sväng nere vi Kungsholmsstrand en vardagskväll kan vara riktigt underhållande. Och ibland undrar jag, betalar folk verkligen för att göra det där? Mest ofta ler jag och blir varm i hjärtat över att människor rör på sig och väljer att vara ute.

Så innan du hoppar med i en grupp, betalar och går dit motiverad att få den grymmaste av alla träningar, dammsug nätet om folket bakom. Kolla upp dem. Kvalitetssäkra att du investerar din tid,din kropp och dina pengar på något som verkligen är värt det.

I Stockholm finns det jätte många bra löpargrupper och “andra” träningsgrupper. Alla med olika fokus. Alla med olika nivåer. Det finns också många skojare. Undvik det sistnämnda.

Fyra snabba:

 • Kolla upp gruppen och tränarna. Googla. Ta referenser.
 • Jämför priser med andra bilder.
 • Kolla att du får ut det du förväntar dig och att fokuset i gruppen matchar din målbild.
 • Välj grupper med dynamik som gör att du älskar att gå dit.

 

nike run club 2

2 Comments

 1. Gunnar Löfgren 16 april, 2013at09:48

  Hej!
  Nu ska vi tänka positivt men jag undrar ändå hur du definierar oseriösa grupper. Vad är det som gör att en grupp inte är seriös: är det okunniga tränare, avsaknad av ett genomtänkt koncept och målgrupp, brist på personlig återkoppling och engagemang? Skriv gärna utan att för den delen peka ut någon. Jag är väldig nyfiken eftersom jag snart ska välja en grupp.
  Om man vänder på det, vad är det istället det som gör en grupp seriös, mer än kriterierna du nämner ovan?

 2. Användarens profilbild jessica 17 april, 2013at22:43

  Hej Gunnar!
  Precis så som du skriver så är det mer eller mindre det jag menar med seriösa grupper. I och med att ingen erkänd verksamhet som tex SATS står bakom och att det är extremt enkelt för “hemmasnickraren” att slänga upp en hemsida och säga att man är expert på det ena än det andra utan att ha ngt som egentligen backar upp och bevisar att man faktiskt är licensierad, kunnig och utbildad.
  Förtydligar det?
  KRAM
  J

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *