Alltså det här med löparboomen. Det är ju ingen boom längre. Mer ett faktum, men helt klart extremt fascinerande. Samma sak med “boot camps”. I takt med att snön smälter bort ökar antal löpare runt om stan. Det fullkomligt svämmar över av olika utomhusgrupper. Vissa mer bra än andra. Nu när det inte behövs ett gym eller gymkort längre, rättare sagt, när trenden gjort det ok att vara ute, öppnar det upp för en marknad med mer och mindre seriösa grupper med mer eller mindre utbildade tränare.

Att ta en sväng nere vi Kungsholmsstrand en vardagskväll kan vara riktigt underhållande. Och ibland undrar jag, betalar folk verkligen för att göra det där? Mest ofta ler jag och blir varm i hjärtat över att människor rör på sig och väljer att vara ute.

Så innan du hoppar med i en grupp, betalar och går dit motiverad att få den grymmaste av alla träningar, dammsug nätet om folket bakom. Kolla upp dem. Kvalitetssäkra att du investerar din tid,din kropp och dina pengar på något som verkligen är värt det.

I Stockholm finns det jätte många bra löpargrupper och “andra” träningsgrupper. Alla med olika fokus. Alla med olika nivåer. Det finns också många skojare. Undvik det sistnämnda.

Fyra snabba:

  • Kolla upp gruppen och tränarna. Googla. Ta referenser.
  • Jämför priser med andra bilder.
  • Kolla att du får ut det du förväntar dig och att fokuset i gruppen matchar din målbild.
  • Välj grupper med dynamik som gör att du älskar att gå dit.

 

nike run club 2


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center