Våga drömma och våga beundra andras drömmar

Tisdag. Tisdagar är enligt Sara veckans bästa dag. Numera. Hon bestämde sig helt enkelt för att göra veckans tråkigaste dag till veckans bästa. Jag förundras ganska ofta över hur mycket våra tankar påverkar vårt förhållningssätt till livet i stort och smått. Hur det kan styra vår prestation när vi som allra mest behöver det och hur det kan stjälpa oss när vi minst behöver det.

När jag satsade på löpning för en herrans massa år sedan, hade jag schemalagda mentala träningspass. Där jag tränad mig själv i att se mig i och  k ä n n a   det perfekta löpsteget. Målgången när jag satta PR. Och jag är övertygad om att det gjorde mig starkare och bättre.

Jag har funderat på hur jag ofta visualiserar “drömmar” som blir till mål och hur jag sedan mer eller mindre lever i målbilden för att ta mig dit – omedvetet.

Det fungerar på vissa områden och vissa inte alls. Det händer många gånger att jag får en käftsmäll som dödar drömmen, men ibland händer det också att drömmen blir verklighet. Nu är det ingen specifik händelse som lett till mitt tisdagsresonemang utan bara en reflektion som jag gjorde när jag skummade igenom mitt rss-flöde samt granskade mitt eget förhållningssätt till drömmar, mål och inställning.

I min värld ska man vara försiktig att kommentera andras drömmar, du kan lätt rasera dem utan att du vet om det.

6 Comments

 1. Annie 6 mars, 2012at11:19

  Jag tycker missunsamheten mot andras drömmar är värst. Är drömmen stark kan till o med negativa kommentarer sporra!

 2. Uppochhoppa 6 mars, 2012at12:07

  Det är verkligen så tycker jag, först när man börjar prata och tänka och se det hända – då kan det bli verklighet. Mental träning är livsviktigt inom idrott, men himla bra även i vardagen!

 3. Pingback:Drömtydning | visitgoa

 4. soffan 6 mars, 2012at23:23

  Klokt. Jag kan vara väldigt snabb att kläcka ur mig mina åsikter utan att alltid tänka efter. Inte just om drömmar, för drömmar har jag själv och jag respekterar alltid andras, men det går nog att applicera på andra saker också. Ord som inte egentligen är menade att såra kan ändå göra ont.

 5. Användarens profilbild jessica 6 mars, 2012at23:25

  Söta Soffan – det är en sådan fin balans – MEN det är också en av dina vackra sidor som gör dig så där himla härlig.

 6. soffan 8 mars, 2012at16:28

  Tack Jess<3

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *