Vi måste prata om

Words by

Vi måste prata om glasögon – en av de grejorna du verkligen måste ha som cyklist. Och det är sådär galet viktigt att de sitter bra och ger rätt skydd, på många sätt. Alltså inte skadar dig om du, mot förmodan, skulle crasha.

Jag har testat många glasögon och både blivit förbannad över att man inte ser något när de regnar, att de faller ner på näsan när det är stötigt och sitter allmänt oskönt. Ganska många race har jag kastat dem åt pepparn, sedan började jag använda Oakley och har aldrig gnällt en sekund. De sitter där de ska och ni vet den där crashen jag gjorde när jag landade på  ansiktet och glasögonen, då fick de inte ett enda märke.

Det finns måna olika linser och de linserna jag har nedan är magiska, photokromiska, dvs de ändrar sig efter ljuset. Är det mörkt blir de ljusa och är det sol blir de mörka.

Min favoritmodell är Radarlock, samma som nedan. På översta bilden ser ni att de är mörkare än på nedersta. Ganska coolt faktiskt.

[insert]Vätternrundan 2015 med She Rides[/insert]

[insert]Vätternrundan 2015 med She Rides[/insert]

2 Comments

  • Clara Edvinsson

    Bra, det tycker jag också att vi måste prata om! Jag har i princip alltid kört med photocromatic-linser vilket verkligen är bästa uppfinningen, nästan i alla fall. Men jag är inte fullt nöjd med mina i regn, för då blir dem immiga och jag ser inte ett dugg. Hur är dem du tipsar om, från Oakley?

  • Luisa

    Åååh vad bra. Precis börjat cykla och är HELT vilse i glasögondjungeln. Får la kolla in Oakley!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Välkommen hit!
JessicaClaren.com har varit en

Follow us