Vinn en Philips Sonicare – rosa oktober

Jag fick för ett tag sedan chansen att prova Philips Sonicare – kanske bästa tandborsten som finns. Den fick följa med på alla resor hit och dit. Vi råkade göra sönder den och köpte en ny matt svart. Eftersom både jag och J far och flänger behöver vi en till. Som ett brev på posten har jag fått hem en rosa som dessutom bidrar till en massa bra saker.

Vad jag inte hade hundra koll på är att en god munhälsa kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Man har också funnit en koppling mellan bristande munhälsa och vissa cancersjukdomar såsom bröstcancer.
Philips Sonicare är med och stöttar 1.6 & 2.6 miljonerklubben och samlar in pengar för vetenskaplig forskning på sambandet munhälsa och bröstcancer.

Under oktober och november kommer 100 kronor per såld tandborste gå till stiftelsen Kvinnor och Hälsa, som samlar in pengar till förmån för vetenskaplig forskning. Fantastiskt bra tycker jag!

Du har chans att vinna en tandborste och givetvis går 100 kronor från den tandborsten också till stiftelsen Kvinnor och Hälsa.

Motivera bara i kommentarerna varför du ska vinna och dela gärna inlägget.

[insert]philips-hx936267(207924)_Extra-0[/insert]

Detta är ett inlägg delvis sponsrat av Philips Sonicare. 

25 Comments

 1. Ida 26 oktober, 2014at12:55

  Jag är en sådan där människa som bortstar tänderna tre till fyra gånger om dagen. Avskyr känslan att ha “päls” på dem efter en måltid. Just nu har jag en sju år gammal sunkig eltandborste som batterierna inte räcker för en omgång utan jag får alltid fortsätta med den manuellt. Något som gör att tänderna inte känns riktigt rena. Har som student dock inte ekonomin att införskaffa mig en ny, även om jag dagligen tänker att jag borde göra det. Att få vinna denna vore en dröm, som att få en rolls Roys till sina tänder.

 2. Annie 26 oktober, 2014at12:59

  Jag borde vinna för att jag helt enkelt är värd den!

 3. Hanna Laxholm 26 oktober, 2014at13:07

  Utan min eltandborste? Nej inte en chans, som Du Jessica är den med på varje resa. Dock börjar den ge med sig, batteriet räcker knappt till två borstningar. Det är fight hemma vem, jag eller min sambo, som skall få borsta först (så man får den bästa borstningen).
  Den älskade tandborsten är även med i väskan till diverse cykeltävlingar. Känslan i munnen efter bars och gell är vidrig, så då åker den fram igen! Bort med alla rester av elakartade sockerarter som lagt sig där och inte gett tillräckligt med krut i benen för att vinna :-)

  Att även få skänka en slant till Kvinnor och Hälsa värmer gott i hjärtar.

 4. Anna 26 oktober, 2014at14:17

  Hej! Jag har alltid velat ha en eltandborste men det är tyvärr för dyrt för min plånbok. Skulle bli en fin förtids-julklapp till mig själv om jag vann!

 5. millal73 26 oktober, 2014at16:24

  Jag skulle så gärna vilja vinna, för att mina tänder förtjänar det bästa!

 6. Sara Baudou 26 oktober, 2014at16:36

  Hej! Har länge tänkt att jag ska köpa en eltandborste, men aldrig kommit till skott. Att vinna en vore super och att den dessutom är ROSA är ju helt underbart!

 7. Zara 26 oktober, 2014at16:52

  Att få borsta tänderna med en rosa borsta vore livskvalitet

 8. Emilia 26 oktober, 2014at18:47

  Så här är det: jag har märkt att min käre man måste ladda sin eltandborste varje dag, och det verkar inte vara “drag” i batteriet. Vill inte ens tänka hur gammal den är. Så planen är att ge honom en i julklapp, men varför inte vinna en?. Jag har själv blivit (för) medveten om vikten av bra tandhygien, så det här är en tävling jag gärna deltar i!

 9. M. Olander 26 oktober, 2014at18:49

  Åh, fixa tänderna med stil- klart jag vill! Jag vill fyra av mitt bländande leende för mina grymma deltagare i Hjärup training team (trötta småbarnsmorsor som tillsammans hittar kraften och tränar 3 grymma pass i veckan) Tack för all inspiration, Jessica!

 10. Anna 26 oktober, 2014at19:52

  Jag vill gärna vinna tandborsten för jag har ingen eltandborste och jag trycker för hårt med vanliga tandborsten. Min tandläkare blir bara surare och surare på mig, så hon skulle också bli glad om jag vann.

 11. joannanordlander81 26 oktober, 2014at20:46

  Oj, inte visste jag att munhälsa och cancer gick lite hand i hand… obehagligt. Då jag tyvärr haft båda mina föräldrar sjuka i denna otäcka sjukdom (tack och lov med god utgång) – så är det nog dags för mig att börja borsta lite extra. Och varför då inte med denna fining i rosa? Oavsett om jag vinner eller inte – gillar jag iden på att företag skänker XX antal kronor per såld produkt till något viktigt och bra.

 12. Annie 26 oktober, 2014at21:26

  För att slippa makens tjat “ska du inte skaffa en eltandborste också?” Han har haft en sedan nåt år tillbaka och tycker att jag borde skaffa mig en också. Men det blir aldrig av…. Det hade ju varit toppen om det damp ner en i brevlådan och “löste” mitt problem ;)

 13. Elna 26 oktober, 2014at22:25

  Långlopp. Sportdryck. GT-tablett. Distanspass. Fika. XCO. Gel. Återhämtning. Kolhydrater. Repeat. (Och så alldeles, alldeles, jätterädd för tandläkaren) Jag skulle så otroligt gärna ha en sån där modern tandborste, jag har aldrig testat att borsta bort träning och tävling från tänderna på annat vis än med gammeldags tandborste.

 14. Sofie 27 oktober, 2014at08:23

  Hej! Tack för en bra blogg!
  Jag tycker att jag skall vinna tandborsten för att jag dagligen arbetar med att hjälpa människor till bättre val och hälsosammare livsstil (arbetar som sjukgymnast). Jag är dagligen professionell och positiv samt försöker motivera mina patienter även om de kan vara riktigt tråkiga tillbaka.
  Jag tycker därför att jag kan behöva lite uppmuntran denna grå måndag.
  Kram S

 15. Anna 27 oktober, 2014at09:09

  Ibland kan jag vara ite ful i munnen.. Kanske kan en schysst eltandborste tvätta bort det! ;)

 16. Susanna 27 oktober, 2014at09:27

  Jag ska ärligt säga att jag är för snål för att köpa en egen. Men nu när du även berättar att det förebygger dessa sjukdomar fick jag en rejäl tankeställare. Min mamma och mormor gick bort i cancer och min farfar av hjärt- och kärlsjukdomar. Så det är nog läge att skaffa en. Inget är viktigare än sin egen hälsa!

 17. Karin A 27 oktober, 2014at13:25

  För att jag älskar rosa och livet! Bästa försäkringarna i livet är nästan gratis; tandtråd och kolla brösten!

 18. Frida 27 oktober, 2014at13:28

  Hejsan!

  Tänder med ränder,
  borstas givetvis en gång i sänder.
  Men min eltandborste har blivit gammal och grå,
  ibland undrar jag om vi någonsin har matchat vi två.
  En riktig tandborste jag behöver,
  för att hålla min munhygien fantastisk framöver.

  Hoppas nu på tur och önskar dig en toppendag!
  Hälsningar Frida

 19. Ida 27 oktober, 2014at16:47

  Jag är helt värdelös på att borsta tänderna regelbundet. Får ofta kritik av min tandläkare för det. Men tuggar hellre tuggummi alternativt använder munskölj än att stå och borsta två minuter varje morgon och kväll. Ja, jag vet att jag det är livsviktigt och att tandborstningen faktiskt kan förebygga mot eventuella hjärtsjukdomar (precis som du skriver), men ändå finner jag mig inte motiverad till att stå där i badrummet varenda dag. Denna grymma tandborste skulle troligen ändra min attityd och förbättra min tandhygien avsevärt, från att knappt borsta alls till att kanske rent av bli fanatisk med tandborstningen! :)

 20. Amira 27 oktober, 2014at19:27

  Underbart med en hjärtesak! Den matchar min tandborst-sökprofil perfekt faktiskt! :-)

 21. pernillels 27 oktober, 2014at21:33

  Jag har haft sjuk tandläkarskräck och undvikit tandläkaren i många år tills jag fick hemsk tandvärk. Jag hittade en tandläkare som var sympatisk och förstående och han har dessutom snäll personal som håller mig i handen. Så numera går jag faktiskt dit varje gång jag blir kallad även om jag inte tycker det är särskilt roligt – för jag vet att jag överlever. Fast det vore inte fel med en superbra tandborste så att tandhygienisten har lite mindre anledning att ta bort tandsten….

 22. Annica 28 oktober, 2014at21:57

  För att min nuvarande är lite för hårdhänt mot mina tänder och har orsakat ilningar. Och för att jag oxå vill ha det sådär rosa som på bilden.

 23. Jennifer 29 oktober, 2014at08:31

  Det är helt enkelt dags för en ny eltandborste eftersom den gamla är uttjänad nu. Älskar den rena känslan man får efter att ha använt en eltandborste. Hoppas på att vinna denna lyxiga eltandborste så jag kan borsta tänderna med stil ;)

 24. Hanna 29 oktober, 2014at09:00

  Ett otroligt bra initiativ. Fuck cancer. Min mamma har haft bröstcancer, min moster och hennes dotter fick bröstcancer i våras i båda brösten båda två. Självklart kollade jag upp om jag hade nåt men det fanns inget där. Skulle vara underbart att få ge tanborsten till världens bästa mamma. Hon lyckade besegra den hemska cancern. Glöm inte att känna på brösten då och då!

 25. Pingback:Stabil borstning – enkelt & skadeförebyggande | elna dahlstrand

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *