Vintercykling

Hur jag än försöker – kan jag inte minnas att jag frös så här himla mycket på distanspassen i fjor. Antar att det beror på att minusgraderna inte dykt upp förrän nu och att kroppen är hyfsat ovan vid kylan.

Jag och J rullade ut på ett långpass igår i minusgraderna, med lampor på cyklarna och dubbdäck. Snön knarrade vackert under däcken och det var smått sagolikt att plöja igenom de nysnöade grusvägarna i Hellas i bäckmörker – bara upplysta av lamporna på cykeln. Mina bästa kompisar nu är mina vinterskor och ullstrumpor och lobstervantar. Bästa tipset är nog, förutom ovan och lager på lager, också att ha en mössa med windstopper under hjälmen – igår hade jag glömt det och när vi närmade oss 3,5 h timme så kylde det rätt bra om pannan. Jag och J gjorde en snabb switch på mössa, och sedan kunde vi rulla vidare hem.

Kör du cykel utomhus på vintern? Vilka är dina bästa knep för att hålla dig varm?

 

vinterskor-cykel

5 Comments

 1. Sara den rara 3 januari, 2016at22:18

  Hej
  En fråga när du kör vintercyckel är vad för sorts cyckel du cycklar på ?
  Själv cycklar jag bara till o från jobbet vintertid på tantcyckel ?
  Har inte tänkt tanken på att sätta dubb på min racer som jag använder på sommaren för längre sträckor hmm har bokat halvättern plats i sommar o kanske det vore ngt för mig ?
  Tack för att du inspirerar mig till att både träna fysiskt o psykiskt !
  sara den rara

 2. caroline 4 januari, 2016at08:02

  Överlever inte utan värmekuddar i fötterna :( ullstrumpor vintersport o bla bla glöm de.. det är svinkallt om tårna ändå!

  Grymt att gå ut o göra det!

  Kram

 3. Anastasia 5 januari, 2016at10:47

  Wow! 3,5 timme i helgkylan? Är mycket impad, grymma ni är! Själv ligger jag helst under ett täcke när temperaturen kryper under nollan. Kanske borde investera i ett par lobstervantar för att palla att vara utomhus på vintern? Du får visa hur de ser ut! #älskarsommar4ever :)

 4. Anna . P 5 januari, 2016at15:46

  Tyvärr inte, men skulle gärna vilja om jag hade sällskap… Så i nuläget är det endast inomhus som gäller, fram till mars skulle jag tro.
  Men kläder har jag inte en aning om, tycker det känns som att jag ska frysa ihjäl bara jag stoppar näsan utanför dörren så fort det är under nollan. Spelar ingen roll hur mkt kläder jag har på mig, tycker ändå alltid att jag har för lite!

 5. Cykelkatten 6 januari, 2016at14:56

  Vintercykling är underbart. Man upptäcker nya vägar och gränserna suddas. Att man slipper svettas för mycket är ju bara en fördel :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *