Vitamino

Träffade härligaste Sara idag på en pressvisning av Friggs nykomling, Vitamino. Ännu ett vatten spetsat med lite mer innehåll ska alltså ut på marknaden.

Friggs sticker ut hakan lite grann och kallar den “Sveriges enda funktionella vitamindryck”.  Jag hakade upp mig på just ordet  “funktionella”. Friggs menar att drycken har ett mervärde ut till konsument. Det är en ganska stor tolkningsfråga… Friggs konkurrerar och jämför sig med andra aktörer som Vitamin Water & Vitamin Well .

Idag ser det ut så här, för att få uppge ett näringsinnehåll ska  produkten ha 15% av RDI per 100ml eller 15% per portion av en viss vitamin eller mineral. Här skiljer de sig åt, de olika aktörerna. Friggs beräknar ovanstående per 100 ml medan konkurrenterna beräknar sitt RDI på  250 ml eller 500 ml. Vi konsumenter kan lätt bli lite lurade här.

Vitamino kommer till att finnas i butik från vecka 14 och kommer då i tre smaker: Beauty – blåbär och rooibos, Vital – röda bär och frukter och Guard – fläder och grönt te.

Plus i kanten är att färg och smak kommer helt från naturliga råvaror och att man försöker ge ett bättre alternativ till sötade läskedrycker och övrigt i samhälle som konsumerar obalanserat mycket socker.

Minus i kanten är att man (trots ovanstående) tillsatt fruktsocker, även om det är lite – jag hade gärna sett alternativ  helt utan socker och gärna med fräsch smak av ingefära och citron. Ännu ett minus är att man tillsatt L-karnitin i Beauty för att det ska höja och öka fettförbränningen… Samtidigt som man står och pratar om naturliga råvaror och häslosam livstil.

Personligen tycker jag att vi ska dricka vatten och äta en frukt. Men absolut den är ett bättre alternativ än många av de flaskor som idag säljs i butik.

bild

2 Comments

  1. Träningsglädje 17 mars, 2010at00:18

    kul att träffa dig där!! hoppas jag inte smittat dig med någon kräksjuka bara för det har jag fått nu… :(

  2. Cizzi 17 mars, 2010at00:36

    Min egna favorit är fortfarande vatten med is, citronskivor och gurkskivor. ;)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *