värmeslag och hundräddning

Klockan är inte 10 ännu och det är 28 grader varmt ute. Jag flämtar i kapp med Rambo.

Gårdagens långtur blev avbruten med hundräddning. Precis när vi passerade rondellen vid Rålis ut mot E4:an, försökte en halsbandslös liten svart lurvig sak passera. Vi kastade cyklarna och lyckades precis fånga in vovven innan första bilen kom. Efter att ha gett henne vatten och svalkat henne samt rekat om vi kunde hitta någon husse eller matte, ringde vi polisen. De hade dock för mycket och göra och kunde inte hämta upp henne, vilket ledde till att jag och J gick med hjälm och cykelskor, bärandes på den lilla vovven och ledandes cyklar till polisstationen och lämnade in henne.

Vi gav oss på att cykla ut mot Fornstigen på Lovön igen, när vi rullade förbi Rålis såg vi en äldre man som satt vid ett träd och rökte. Jag tyckte att han såg lite ängslig ut och vi stannade och frågade om han letade efter en hund. Han sken upp och vi berättade att han kunde hitta sitt lilla liv på polisstationen.

Fornstigen då – lätt att hitta förutom på ett ställe där vi körde fel. Det känns mer som en mtb-led än en vandringsled. Just nu är det ordentligt torrt och det nästan knastrar när man kör över partier som är barrtäckta. Häftigt att Stockholm erbjuder så extremt mycket bra stigkörning. Om jag ska välja så tycker jag Hellas och Ursvik slår Fornstigen med hästlängder, men ändå, Fornstigen är bra.

Gårdagens fashionista i mig fixade naglarna hos Fridas. Jag vill ha dem korta och bara med gellack.  Och tvåfärgade i ombré. Supernöjd.

 

[insert]

[/insert]

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *