Vätternrundan tips

Två dagar, eller säger man en dag nu (!?) till Vätternrundan. Jag har nog liksom inte riktigt fattat att på lördag står vi med drygt 70 stycken cyklister i She Rides startgrupp 06:16 på lördag och att vi x antal timmar senare kommer gå i mål med 30 mil i benen.

Det finns tokigt många tips att ge och så här några få ynka dagar innan så skickar jag med några som kanske får fjärilarna i magen att lugna sig lite.

Det du har i kroppen med träning är det du har, oavsett mängd eller inte så är det bara att gilla läget och klappa dig själv på axeln och vara stolt över att du ställer dig på startlinjen. Ge dig själv ett mantra – något som peppar dig som du kan plocka fram då o då när du rullar runt sjön.

Mixtra inte med ditt matintag nu de sista dagarna. Ät vad du brukar äta, men kanske lite extra. Skulle du mot förmodan (gud förbjude) – minskat ditt kolhydratintag är det en sannolikt bra idé att öka upp det intaget. Frukosten på dagen D – ska inte i heller vara något du inte är van vid. Gör kroppen glad och ställ inte till det för den samma dag som ni ska prestera och ha kul ihop. Ge den helt enkelt vad den är van vid och gillar.

Du behöver dricka sportdryck. Faktiskt. När det kommer till att prestera under lopp så behöver du optimera kroppens förutsättningar. Du behöver också se till att du ger kroppen en chans att hålla en optimal balans mellan vätska och mineraler – en sportdryck som är bra sammansätt hjälper dig med allt det där. Överdosera inte när du blandar den. Doseringen är till för att optimera kroppens upptag.

Ät något med substans under rundan så magen får något att jobba med. Bars med bra innehåll, banan eller något som du vet fungerar för dig. Tänk på att frukt innehåller en massa fruktos som måste spjälkas i flera steg för att bli raketbränsle. Den energin som finns i gels odyl är snabbare. Dock mår magen bra efter några timmar med att få något med lite fastare konsistens att jobba med. Stanna och fyll på vätska på depåerna.

Klä dig smart. Nu ska det (hoppas jag inte jinxar det) bli fint väder på lördag och då behöver du inte fundera så mycket. Kör du mitt i natten se till att du har lager på lager och kan skala av och på.

Gå igenom Vätternrundans checklista.

Se över att du har det du behöver, energi, punkagregjor, multiverktyg, skrivit ut startbevis. Flaskor, tvättat kläderna osv.

Ha kul – det som prio ett kommer göra dig starkare än du anar! 

Hoppas vi ses runt sjön du och jag!

 

[insert]Sherides_TO_136r[/insert]

3 Comments

 1. PerM 12 juni, 2015at17:36

  Lycka till runt Vättern! :)

 2. Sara den rara 12 juni, 2015at18:26

  Men hur roligt som helst !
  Cycklade tjejvättern i lördags som dock är lite kortare men jag hade aldrig cycklat så långt på en gång men hade iaf 40 mil i kroppen o var helnöjd o hade otroligt roligt hela vägen !! Mer rörelse energi åt folket

 3. Anna Lissjanis - Trend o träning 12 juni, 2015at21:02

  Wow! 70 pers. Låter fantastiskt roligt :)

  Jag minns min Vätternrunda med skräckblandad förtjusning. Hur jag slet i motvinden, hittade en juste klunga att cykla med som knappt gjorde pauser, hur jag tryckte bars samtidigt som jag cyklade & tankar på att “tappar jag klungan dör jag”, haha. Och i mål. Oj vad jag grät lyckotårar & kände tacksamhet mot universum.

  LYCKA TILL!!
  Kram

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *