What doesn’t kill you makes you stronger

Årets första “jag  tror jag dör snart”- löparrunda är gjord. Lagom till att jag snörde på mig löparskorna, gassade solen och lät temperaturen gå upp till 21°.

Det var precis så avskyvärt som jag alltid tycker att det är att springa i värme och just nu är har inte kroppen haft en chans att vänja sig vid värme. Benen kändes som bly. Andningen låg löjligt högt upp i halsen och spellistan med musik landade aldrig rätt.

Det är något speciellt med norrmälarstrand så fort solen visar sig. Jag tycker att vi en gång för alla kan komma överens om att:

1. Den som rör sig snabbare släpps förbi

2. Det är högerregel som gäller, ja det gäller även barnvagnar , turister och nykära.

3. Att röka i tätsprungna stråk – borde vara förbjudet. Faktiskt. Hur kul är det att andas in cigarettrök när du är som mest andfådd?

4. Löpare borde ge varann ett leende och ett heja heja ibland. Medmänsklighet är en dygd.

6 Comments

 1. Lilian 3 maj, 2012at06:39

  Men åååh! ÄNTLIGEN någon mer som förstår hur man ska bete sig längs Norr Mälarstrand! :) En sak till jag tänkt flera i bredd som inte kan vika in när dom får mötande utan fortfarande går fyra i bredd! Suck.
  Alltså jag avskyr (förlåt starkt uttryck men det är så) den platsen på våren och sommaren, nästan så jag undviker den.
  Att folk inte förstår hur man ska gå/springa! Det irriterar mig enormt då jag alltid själv håller till höger men tvingas sicksacka mellan folk….
  Ha en fantastisk dag i vårsolen!

 2. Millis 3 maj, 2012at19:22

  Skriver under på prick allt du säger.

 3. Cecilia 4 maj, 2012at18:00

  Exakt så är det!! :)

 4. Annie 5 maj, 2012at14:33

  Kan bara hålla med- det kan kännas grymt att dela ett leende med varann när man möts under en löptur- dela upplevelsen så blir den större!

 5. Josefin 12 maj, 2012at08:59

  jag håller med om allt, utom högerregeln. Cyklister och bilar har högerregel. till fots är det vänster som gäller, just för att man ska se om man möter en cyklist som rör sig snabbare.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *