10 Saker jag gör (och inte gör)

Jag tänkte blogga om självkänsla ikväll men sedan läste jag Saras inlägg och blev så pepp att göra ett likadant, så skjuter självkänslainlägget till imorgon.

1. Jag köper ofta snittblommor, en typ av vardagslyx som jag tycker gör mig extra glad. Brukar bli lycklig av att bara titta på dem. Litet problem nu när Rocky gärna tar en tugga när han svansar förbi vardagsrumsbordet.

2. När det gäller kött så äter jag mycket mindre rött kött – men älskar det egentligen. Griskött köper jag aldrig i princip och om jag gör det så ser jag till att det är supereko och att djuret haft det bra. Det gäller allt kött jag äter. Hittar jag inget ekokött så blir det inget kött till middag. Jag älskar (tyvärr) charkuterier och försöker hitta eko-varianter. Dessvärre så har den senaste forskningen visat att jag borde, verkligen borde, äta mindre av det här.

3. De flesta grönsaker och frukt jag äter är eko – allra allra helst vill jag köpa närodlat. Känner mig riktigt präktig när jag skriver det, men så är det faktiskt.

4. Jag åker nästan aldrig tunnelbana eller buss i Stockholm. Jag går, cyklar eller åker bil och har (peppar peppar) hållit mig så himla mycket mer frisk sedan jag började förflytta mig till fots.

5. Jag är en sådan där många garanterat irriterar sig på i omklädningsrum. Jag sprider ut mig. Förlåt.

6. Jag är livrädd för folk som cykelpendlar i Stockholm. Eller mer när de kör genom Stockholm och verkligen inte har koll på vad de gör alls. Jag kör extremt försiktigt genom stan och blir förundrad över hur människor kan vara både så hänsynslösa och egoistiska som de blir i rusningstrafiken.

7. Jag kan bara göra en sak. Inte flera saker samtidigt. Förutom när jag instruerar. Men att prata samtidigt som jag tex ska skicka ett sms, går inte alls.

8. Jag åker (ofta) taxi. Och kan bli galet irriterad om taxichauffören tar en omväg eller håller på med telefonen under körning. Jag har förresten numera bälte på mig efter åkt på böter för att jag satt utan bälte i en taxi för någon vecka sedan.

9. Jag byter sängkläder 2-3 gånger i veckan. Älskar när det är nybäddat.

10. Jag kan inte laga mat utan en bra kökskniv och svarpepparkvarn. Vill helst inte ha någon annan i köket alls om jag ska vara kock.

 

Berätta något om dig! Eller något du tror jag gör, eller inte gör – det är jag himla nyfiken på! 

 

[insert]löpartips[/insert]

10 Comments

 1. traningsgladje 25 maj, 2015at21:39

  haha ja nr 5 och 10 är verkligen du!!!! :)

 2. millal73 26 maj, 2015at06:14

  Rolig lista! Önskar jag var mer eko, det blir nåt jag ska ta tag i framöver. Kommer en lista i min blogg till kvällen :-)

 3. pernillabredolt 26 maj, 2015at07:21

  Älskar listor! Tar med mig inspon härifrån och gör en 10 till min lilla blogg också.

 4. Nipe 26 maj, 2015at08:44

  Breder också ut mig när jag byter om. Jag fattar inte hur andra människor gör som kan hålla sig på en yta som ett A4 ungefär. Varje orienteringstävling försöker jag packa smart så jag ska undvika breda ut mig (för det är ofta knökfullt i duschen). Misslyckas varje gång…

  En sak jag undrar om dig: är du morgon- eller kvällsmänniska. Jag gissar på det förstnämnda.

 5. Användarens profilbild jessica 26 maj, 2015at08:58

  Kul Camilla och Pernilla! Ser framemot att läsa dem!

  Visst är de Sara :)

  Nipe – alltså jag förstår inte i heller hur de lyckas liksom. Alltså jag är mer kvällsmänniska men morgonmänniska OM jag fått sova 8 timmar minst.

 6. Helena Enqvist 26 maj, 2015at09:52

  Vilken härlig lista. Jag läste även Saras. Jag kanske knåpar i hop en egen lista för det gav inspo! Jag har alltid en liten lampa tänd om nätterna om jag är ensam. Superfånigt att vara mörkrädd vid 35 års ålder men lite ljus på natten gör det lättare att sova!

 7. Emmi - explorista.se 26 maj, 2015at15:37

  Visst är snittblommor underbart? Har precis köpt nya liljor, älskar när det doftar blommor hemma. Tar med mig den här listan till torsdagsinlägget! :D

 8. Ann-Margrete Clarén 26 maj, 2015at17:56

  Du påminner i mycket om mannen jag “delar tidning med”, din fader! ….men han är inte mörkrädd

 9. Mims 26 maj, 2015at21:30

  #5. Relaterar.

 10. Anna . P 28 maj, 2015at06:12

  Jag låter också bli kollektivtrafiken, cyklar till 95% av gångerna dit jag ska. Gå brukar jag tycka tar för lång tid, men cykel är suveränt!
  Sedan försöker jag alltid alltid ha en färgglad tallrik, mycket färgstarka grönsaker och gärna lite frukt efter. Försöker lära mig att tycka om morot, den är ju orange och fin, men det går sådär. Men jag fortsätter att kämpa!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *