Det sitter i huvudet

Ibland, mest ofta – kan jag bli ledsen, uppgiven och matt av att se så många fina tjejer (och killar) inte vara helt nöjda med sig själva.

Och visst det sitter i huvudet, fast ganska säkert så är det inte planterat där med vilje eller av oss själva. Utan mer något som har fått gro utifrån någon sorts vriden bild av hur en lycklig människa ser ut och bör vara.

Alldeles för ofta väljer vi att jämföra oss med andra och andras styrkor och glömmer att alla har bättre och sämre sidor. Ingen är genuint perfekt i alla lägen i livet – däremot är du det bästa du kan var med de egenskaper du har just nu. Den bästa versionen av dig själv. Den personen är värd att älska och uppskatta.

Det är så himla lustigt att vi oftast aldrig är nöjda just där vi står i nuet utan ganska ofta, typ nästan jämt, vill identifiera oss med någon/något annat som vi i någon tankevurpa satt upp som ett ideal att sträva efter och därmed också kanske förminskat det som finns på insidan av dig själv –  istället för att lyfta fram det och slå dig själv på bröstet, lycklig över det du är.

Jag tänker på det där ibland, när jag avskyr att benvärmarna skär in i låren och sedan skakar jag det av mig. Men ärligt, det är klart att det inte är så lätt.

Vi behöver ta ett lite större ansvar alla, att bekräfta andra och tänka, en, två miljoner gånger innan vi späder på spiralen som fått oss alla att springa runt och bita oss själva i svansen.

I morgon när du vaknar, innan du reser dig ur sängen. Le, från insidan till dina läppar. Känn efter hur det känns att starta dagen så. När du ser dig i badrumsspegeln – gör det igen och den här gången tänk fy fan vad bra jag är. Säg det högt. En gång till.

När du sen går ut i morgonstressen – känn alla armbågar som mjuka knuffar som får dig att sträcka lite på dig. Känn dig som a “one million dollar baby” (ett uttryck som om ngt späder på den där spiralen, så omvärdera det till ngt bättre). Trygg, härlig och alldeles fantastisk.

Påminn dig själv, under dagen, att du är perfekt – precis så där som du är nu. 

[insert]jessica-oakley-specializedkeps
[/insert]

5 Comments

 1. Frudin 27 maj, 2015at01:47

  Tack för dina kloka positiva ord.

 2. Märta Johansson 28 maj, 2015at19:39

  Av dina inlägg får man alltid en sådan må-bra-känsla :-)

 3. Användarens profilbild jessica 28 maj, 2015at20:32

  Åh Märta – TACK!

 4. foodclean 31 maj, 2015at09:02

  Underbart Jessica.

 5. halsoatiin 14 juni, 2015at21:40

  Saknar ord! Så bra!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *