Åh jag önskar att jag hade en massa härliga träningsbilder och recaps att berätta för er – men jag är sjuk. Nere med samma influensa som hela Stockholm har. Feber och hosta. Och är otålig.

Så jag tänkte att det är dags att påminna varför du och jag absolut inte ska träna med infektion.

Vare sig du har halsont eller förkylningssymptom så ska du avstå att träna.

Det vanligaste man gör och som jag är extremt duktig på att råda andra och ganska otålig på att hålla själv, är att avstå ifrån att sätta igång för tidigt. Vila gärna en dag extra. Och ha som regel att vila lika länge som du varit sjuk.

Ingen träning bygger upp kroppen just under träningstillfället, du stressar ditt system och gör dig mer mottaglig för infektioner på kort sikt, precis efter träningstillfället. Det är i vilan du adapterar till belastningen du utsattes för under träningen och blir starkare och pepprar ditt immunförsvar. Det är också därför det är dumdristigt att inte vila och ge kroppen chans till återhämtning mellan dina pass. Inte enbart för resultaten men också för att hålla dig frisk.

Om du tränar för tidigt, innan du är frisk, stressar du kroppen ännu mer när den redan jobbar för fullt för att göra dig frisk. Där till så sätter du igång ditt kardiovaskulära system och sköljer igenom hela kroppen med infektionen och kan få extremt värre och mycket allvarligare och farligare symptom. Förlänga hela sjukdomsperioden och missa ännu fler träningsdagar. Infektionen kan också hitta ditt hjärta och ge dig, om du har otur,men för livet.

Inget kan vara så viktigt i världen att du inte kan vila lite extra, hellre det än att riskera din hälsa och få konsekvenser som kan kosta dig ditt liv.

Och du, det du tränat innan försvinner inte. Du har kvar det. Uteblivna träningstimmar och sjukdom är en del av livscykeln. Det är liksom ändå ingen ide alls att försöka träna för bättre resultat eller välmående när träningen snarare gör att du får motsatt effekt.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center