Prestationsdjävuln

Vet ni, jag tänker att vi ska prata prestation. Och det här med att jämföra sig med andra. Mer än man reflekterar över sina egna framsteg. Det är så himla himla lätt att jämföra sin egen prestation med någon annans – mer än att man faktiskt enbart relaterar till sin egen prestation och tar hänsyn till de förutsättningar man gett sig själv och ganska ofta, tyvärr, glömmer man att klappa sig på axeln. I slutändan så kan du aldrig påverka någon annan än dig själv.

Det spelar ingen roll vilken tid någon annan sprang milen på eller hur många träningspass samma person gjort. Det som spelar roll är att du tar hänsyn till dig själv, dina förutsättningar och vad som får dig att må bäst.

Att var bäst när det gäller handlar främst om att respektera sig själv.  Vare det gäller att springa ett lopp eller något annat. Du kan bara påverka dig själv. Vad andra i din omgivning gör ligger utanför din makt. När du väl inser det och tar hänsyn till dina egna förutsättningar och vad som får dig till att fungera som allra bäst, allra mest må bäst. Då vinner du, i alla lägen även om det kanske inte handlar om att du hamnar högst upp på pallen.

[insert]engelbrektsturen-2013-54[/insert]

7 Comments

 1. Jennie Bournonville 1 juli, 2015at22:41

  Åh va bra skrivet!
  Det är något jag verkligen behöver träna på….. Har svårt att se min egna framsteg utan att jämföra mig med andras.
  Tack för att du påminde mig om vad som är viktigt☺

 2. Användarens profilbild jessica 1 juli, 2015at22:42

  Jag tror tyvärr att det är så himla lätt att glömma bort sig själv liksom – heja oss! <3

 3. Camilla 1 juli, 2015at23:12

  Du är så klok – och lyckas få ner det på papper -:) Du har så rätt, men jag tycker det är vansinnigt svårt. Jämnför tyvärr alltid med andra.. Dumt men svårt att bryta!

 4. Camilla Lind 2 juli, 2015at06:05

  Sant och klokt. Jag behövde höra det där igen just idag.

 5. Amira 2 juli, 2015at07:07

  Så himmelens viktigt och som alltid ständigt aktuellt att påminna om! Jag fightas just nu med att klappa mig på axeln för där jag är idag och inte var jag har varit (i jämförelse med mig själv) TACK bästa Jessica<3

 6. kanducilla 2 juli, 2015at08:24

  Det är detta jag brottas med hela tiden. Att se vad jag gjort och vilka steg jag tagit framåt istället för att vara missnöjd med det jag gör i förhållande till andra. Tack för påminnelsen Jessica.

 7. Mari 2 juli, 2015at18:15

  Så sant som det var skrivet.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *