Frukost. Den där måltiden som jag egentligen älskar och som jag var så himla bra på när jag sprang som mest. Numera blir den sällan av om jag inte har ett inplanerat pass på morgonen. Tokigt det där, när jag vet så himla mycket bättre.

Tänk en morgon. Utan stress. Väldukat frukostbord med saker som gör kroppen bra, hela vägen. Också någon mittemot som du tycker om. Starta dagen på allra bästa sätt ihop.

Alltså jag gillar frukostar. Faktiskt, även om min omgivning inte tror det och jag vill peppa er att ha en grym månad i mars (och alla andra månader med för den delen framöver).

Tillsammans med ICA vill jag därför inspirera er till att äta fler spännande och goda frukostar tillsammans och genom det förhoppningsvis få er att må lite extra bra.

Ni vet, den största utmaningen för mig är att verkligen se till att de blir av. Det bästa jag vet när det är att hänga med mina vänner är att äta en riktigt härlig måltid ihop och det behöver ju faktiskt inte alltid vara en middag utan kan väl liksom mycket väl också vara en morgon.

Så därför utmanar jag er och mig själv att testa nya saker på frukostbordet – tillsammans med en vän, flera vänner eller familjen. Utmaningen är alltså att ge dig (och mig) tid att umgås runt frukostbordet. Två utmaningar i en alltså. Just idag så var Rocky & Rambo mitt sällskap, så alla möjliga former av sällskap räknas såklart. En av mina favoriter måste nog vara i en fjällstuga med backen väntandes utanför och ett gäng riktigt härligt åksugna vänner.

Så här tävlar du

Vet ni, jag tänker att vi måste ta tag i det här på riktigt – så jag tävlar ut ett magiskt frukostkit tillsammans med ICA. Fyllt med en massa nyheter och härligheter.

För att vinna ta en bild på din frukost med ett härligt sällskap – posta på instagram, tagga mig @jessicaclaren, #frukostutmaningen och #varmedochmåbra.

Vill du ge mer än gärna dina egna tips för att få bästa sociala frukosten. Tävlingen börjar nu och pågår i 2 veckor. Du har alltså chans att tävla och bidra med tips hela vägen fram till midnatt fredagen den 17 mars.

Vill du ha fler tips kolla bakåt på mina recept  eller kika in här.

 

Teffgröt

Just idag hade jag på mitt frukostbord hade teffgröt – ett härligt litet frö från Afrika med en massa tokigt bra mineraler och annat bra för hela systemet.

Recept på teffgröt (2 portioner)

Koka upp 5 dl vatten. Vispa ned 4 msk tefffrön samt 1 msk chiafrön, lite salt och kanel. Koka på svag värme ca 20 min.

Till gröten serverade jag en stor klick jordnötssmör, toppade med kanel, solrosfrön, gojibär och pumpakärnor och chiasylt på blåbär och hallon – älskar att Ica har gjort den klar. Annars är det såklart busenkelt att göra en själv.

Smoothie

Icas smoothie boosters med passion. Mixa med äpplejuice, fryst mango, färsk mynta, citron saft och en näve spenat. 

Servera med mackor och en stor kopp kaffe. Jag körde bryggkaffe, skummade mjölk och pudrade över snabbkaffe på toppen.

Det här inlägget görs i samarbete med ICA.

 

frukostutmaningen-21 frukostutmaningen-27 frukostutmaningen-32

3 Comments

  1. Erika 4 mars, 2016at14:50

    Sjukt snygga bilder!

  2. Pingback:Skapa mysiga middagar - tävling med ICA - Trend o Träning

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *