När jag kör långpass brukar jag mest ofta ha en podcast i lurarna. Jag kan nästan längta efter den där stunden för mig själv. I helgen så var vädret i Stockholm allt annat än superplockande till långpass kan man säga. Det föll snöblandat regn och temperaturen var strax runt nollan. Blåste till och med så att snöflingorna piskade på kinderna.

När jag hade suttit drygt 90 min på sadeln började mina fingrar och tår bli kalla. Det spelar liksom ingen roll, det blir jämt så efter 90 min. Oftast efter en timme och 28 minuter. Lustigt, klockan brukar jämt stå på just den tiden när jag börjar ana att tårna börjar inta ett fruset tillstånd. När jag sedan kommer innanför dörren några timmar senare brukar det inte vara så där super festligt i händer och fötter. Men jag brukar vara ganska nöjd att jag höll ut.

Hur som, en pod jag lyssnar på är “Tyngre träningssnack” med Jacob Gudiol och William Valkeaoja. Senaste avsnittet är Anders Lindsjö med som gäst. Jag blev, trots att jag frös som en tok där på sadeln, så varm långt in i själen av hans ödmjuka och sunda resonemang om träning på alla olika nivåer.  Lyssna på den och lyssna lite extra på vad han säger om vila och återhämtning.

Jag önskar att en trendspaning framöver – just handlar om återhämtning och att vår smått maniska träningsvärld får ett hälsosammare fokus. Tänk vad bra det hade varit och vad så många fler hade fått resultat och hållit sig hela och friska om vi hade hypat upp vila och återhämtning lika mycket som HIIT.

Hur mycket vila har du inplanerad som en del av din träning – berätta, jag är nyfiken!

 

sworks era 2016

 

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center