För ett litet tag sedan var jag inbjuden till Bollnäs CK för att berätta min resa och framför allt prata om varför She Rides finns och behövs. Och varför She Rides community är så fantastisk.

Jag får nypa mig lite när jag träffar en sådan härlig grupp människor som satt i rummet och lyssnade. Jag tror att 8 av 10 var män. Men män som har hjärtat på rätt plats. Ni är så himla många där ute, och så himla viktiga.

På så många sätt önskade jag att jag inte skulle behöva skriva följande, att vi inte tyvärr lever i ett jämställt samhälle och som så många andra sporter behöver vi tillsammans göra skillnad. Skillnad både på och utanför tävlingsarenan. She Rides startades för att DU och jag skulle få möjlighet att känna att vi hör hemma på en cykel lika mycket som en man. Och att vi får lov att utöva sporten, på lika villkor.

Det finns någon fantastisk härlig urkraft i hela communityn med kvinnor som lyfter och för varandra framåt. En framtidsvision som flyttar berg. Jag är stolt att vara en del av alla dessa fantastiska kvinnor och att vi tillsammans får utöva vår passion för cykling.

Jag blir därför också så himla ledsen och frustrerad, att det nu under sommaren 2017 inte fanns många enskilda damstarter. Att man 2017 inte ser eller förstår skillnaden eller signalerna det skickar ut till alla, oavsett kön och vad det medvetet och medvetet får för effekter. Jag hyllar också Cykelvasan högljutt, som går från klarhet till klarhet och som gör det bästa för att ge oss en damer en likvärdig tävlingsarena som herrarna och jag hoppas på en extrem skillnad 2018.

Jag kommer under 2018 växla upp för att driva frågan framåt och arbeta för ett Cykelsverige där sporten är tillgänglig för alla, oavsett kön. Inte bara på tävlingsarenan utan för alla – nybörjaren, motionären, livsnjutaren och tävlingscyklisten. Jag hoppas så du är med på resan tillsammans med mig.

 

 

 

 

SaveSave

SaveSave

2 Comments

  1. Cykelkatten 15 november, 2017at05:09

    Hemskt att det är så inom den annars så moderna grenen MTB ? Grymt du är involverad ??

  2. Sara Borg 15 november, 2017at08:48

    Hejja hejja! ??????

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *