Du är OK. Du är perfekt så som du är. Precis sådär som du är. Oavsett i vilken form du kommer i och oavsett om den formen ändras genom livet. Tänk dig en värld där alla kunde känna det varje dag – att vi duger precis så som vi är, oavsett form och att omgivningen och våra medmänniskor var utan fördomar, ideal och dieter. Att vi levde i ett samhälle där alla uppskattades exakt lika mycket i alla sammanhang, oavsett hur man ser ut. Tyvärr, även om jag och många andra strävar efter att försöka förändra och påverka, så är det inte så, långt ifrån faktiskt.

Jag vill med all förmåga jag har, förändra och radera det där idealet som driver så himla många till ett livslångt och olyckligt förhållande till den de borde älska mest i hela världen – dvs sig själva. Jag vill med hela min existens och i mitt yrke och som kvinna, väninna och kollega – göra skillnad.
.
Det är så himla himla lätt att hamna skevt. Och det är inte värt det. Inte alls.

Vår kropp är en fantastisk sak som alltid anpassar sig till vad vi utsätter den för och inte utsätter den för. Aktivitet eller inaktivitet – så försöker den anpassa sig.

Och det tar tid, tyvärr, att ibland lära sig älska den kropp man lever med hela livet. För vissa kommer det naturligt och för vissa händer det tragiskt nog aldrig.
Att inse att vår kropp är ett arv av generationer oss och att den finns där för dig och för din själ att bo i och är ditt verktyg genom livet, oavsett hur den än ser ut – är den bästa insikten du kan ge dig själv och din kropp. Att den är värd att älskas.

Vissa kroppar är bra på olika saker och det är det som är så himla fantastiskt. Det som är så sorgligt är att vi så länge i vårt sociala arv försökt likrikta mångfalden och tyvärr så himla dumdristigt påverkats av det i vår kommunikation till varann.

Jag ber och önskar och vill gärna ryta till ordentligt, ingen har rätt att någonsin värdera eller kommentera någon annans kropp. Ifrån ogenomtänkta ord kan det födas tankar som inte borde finnas.

Att ha dålig självkänsla är inte alltid något man kan se på vågen och tyvärr nog vanligare än ovanligt. Och det är så fruktansvärt sorgligt.

Visste du att den vanligaste anledningen och målsättningen till att träna och leva ”mer” hälsosamt är att man vill gå ned i vikt och påverka sitt utseende. Är inte det tragiskt? Oftast vill man dessutom inte göra det för sig själv utan tror att man där någonstans på andra sidan blir lyckligare. Vi borde all röra på oss för att det får oss att må bra.

Det är så himla lätt att påverkas till höger och vänster med allt som trycks in i vår feed och leva med och sidan om påhittade dieter som lovar guld och grönas skogar istället för att faktiskt inse att det inte finns genvägar eller att gräset är grönare på andra sidan.

Lyckan sitter aldrig på utsidan och att äta ska aldrig handla om att söka bekräftelse i att förändra för att passa in i någon mall. Att bry sig om vad man äter ska handla om att du vill ge kroppen det bästa för att orka genom livet.

Alla oavsett grundinställning till sig själv och livet – får ibland tankevurpor där man glömmer av det mest väsentliga. Att vara lycklig kommer från insidan.

Vad du än drömmer om. Eller lovar dig själv att förändra, förbättra eller förädla – kom ihåg att så som du är just nu – här och nu – är den bästa versionen av dig själv, alltid. Att vara här och nu istället för där och då är det som ger dig ringar på vattnet. Och du, du är alltid OK.

5 Comments

 1. Julia 13 november, 2017at08:28

  Det bästa och klokaste jag läst på lääänge! Tack för bästa läsningen denna måndag morgon ?

 2. Finurliga fröken 13 november, 2017at20:11

  Tack för ett fantastiskt inlägg. Viktigt och fint. Kram

 3. Karin Fitness & Hälsa 18 november, 2017at23:23

  Så väldigt väldigt sant och väldigt viktigt att lyfta!
  Tack och kram på dig!

 4. Birgitta Wallenborg 20 november, 2017at22:42

  Åh så bra. Var tvungen att dela på Facebook. Hoppas det är ok med dig. Så kloka ord behöver spridas

 5. Användarens profilbild jessica 21 november, 2017at10:22

  Självklart är det mer än ok – blir bara JÄTTEGLAD för alla delningar!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *