Är du stark?

Vad är det att vara stark? Mest antal viktplattor på skivstången, flest armhävningar i ett svep – eller att stå upp för sig själv och sin omgivning? Att kunna ställa sig upp när det blåser som mest och våga gå i motvind ibland?

För mig är stark ett ord som kräver mycket mod. Så mycket mer än orka saker fysiskt. Stark för mig är något man blir av motgångar om man orkar ta sig igenom och kan vara snäll i tankarna mot sig själv efteråt.

Jag är stark, på många sätt. Framförallt med skivstången – jag tränar på att vara stark på alla andra plan med. Men det är inte alltid så lätt och ibland är det ok att känna sig liten och svag. Jag såg en post på Facebook ikväll som fick mig att fundera på det här.

Och vad jag mest ville säga är att du sällan är ensam – tänk på det. Motgång föder medgång även om det kan vara svårt att se det ibland.

Det är oftast så att om du vågar sträcka ut en hand finns det någon som tar den – och du tänk på att ta någons hand ibland själv, du vet aldrig när du behöver den själv.

stark

 

8 Comments

 1. Ann-Margrete Clarén 21 oktober, 2015at08:25

  Återigen, fina/starka ord med en ett innehåll som bara Är. Stolt över dig, min dotter!

 2. Elna 21 oktober, 2015at08:27

  Styrka för mig är nog nästan det samma som balans. När allt stämmer – när man är kan stå upp i motvind och kunna koppla bort det en timme senare för att lyfta tungt!

 3. Clara Edvinsson 21 oktober, 2015at10:09

  Så bra Jessica! Styrka är inte enbart fysisk styrka, utan så mycket mer.

 4. Användarens profilbild jessica 21 oktober, 2015at19:22

  visst e det så Clara – kram på dig!

 5. Användarens profilbild jessica 21 oktober, 2015at19:23

  Ja men precis så Elna! <3

 6. josefine 21 oktober, 2015at21:53

  Du skriver så kloka saker avslappnat sätt, inlägg efter inlägg. Oavsett hur stark jag är fysiskt, så måste jag ha en inre styrka och balans i hur jag mår för att kunna vara stark. Jag bygger min styrka på att övervinna rädslor, våga, peppa mig själv, misslyckas men resa mig upp igen samt att vara glad och le.

 7. Ulrika 22 oktober, 2015at19:16

  Stark… Att våga vara svag. Att bära med sig erfarenheter från svåra stunder, att acceptera dem och kanske i sinom tid växa av dem. Att hjälpa när hjälp behövs. Att våga vara jag.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *