Mitt i natten och jag undrar, är hon för fet?

Idag har min kropp varit trött. Känts som om jag hällt i mig alla miljoner flaskor skumpa som flödade igår… dock nuddade inte min tunga en droppe.  Sjukt orättvist, och nej Jonas, jag vägrar tro att det är åldern. Snarare en dålig kombination av dålig uppvärmning, dåligt matintag under dagen och kanske eventuellt något skit som ligger i luften. Nu ikväll efter att ha fått min dag super förgylld av sköna deltagare på min Body Balance samt Body Pump och kärlek från några av mina fina vänner. De 4 J:na, Johan, Jorge, Johanna, Jaime och jag  käkade spagetti med köttfärssås, mår jag bättre. Dock orolig över att klockan är 0130 och jag är pigg.

Jag blir förbannad, upprörd, less och uppgiven av vad vårt massmediala samhälle kommunicerar ut för ideal. Jag skäms å oss “vuxna” människor vägnar, som ger våra yngre i samhället en spark i riktning mot dålig självkänsla, ätstörningar och annat skit. Nu får vi fan skärpa oss.

Jag menar… är hon för fet? Hon är väl snarare sjukt “normal” (vilket för övrigt är ett jävla skitord… för vad tusan är normalt 2009?) och ser jävligt sund och välmående ut. Dessutom lovar jag att den här tjejen njuter och har betydligt roligare i sitt liv än många andra tjejer i åldern 10 och uppåt som söker sin identitet och i alla osunda ideal som vi skapat och stödjer genom vår konsumtion.  Läs mer här.

lizzie_1048573b

En jävligt sund, söt och snygg tjej i mina ögon.

Och vad fan tänkte snubben som retuscherade Fillippa Hamilton för Ralph Lauren och gick lös på “smudge tool” i Photo Shop. Fan tjejer han ni någon trasa från snubben. Bränn skiten! Läs mer här.

77f5916095c53d3f.jpeg

filippa_hamilton_1

Filippa retuscherad i en skala mindre än ovan.

Morrar, fräser, drar mig mot sängen och ber en stilla bön att vi vågar och orkar göra en förändring.

4 Comments

 1. CykelCarina 21 oktober, 2009at07:20

  sjukt är bara förnamnet. Dubbla budskap i varenda tidning. Ät si, ät så och gå ner 5 kilo på 3 dar…. bla bla bla. Nej håller med dig om att det här skapar dålig självkänsla bland tonåringarna. I min ungdom led jag av en sjukllig inställning till mat och var mager som en skrika. Tack vare min omgivning gick det inte helt över styr.

  Ser fram mot kvällens extensiva intervaller :D

 2. Mikkan 21 oktober, 2009at09:25

  Jag har i många kommentarer kring detta sett fokus på att dessa tjejjer ser äckliga ut osv, men de är ju också människor som kämpar med sin självkänsla och självbild tänker jag. man får passa sig lite där. Hur kan man tänkas må efter att ha blivit retuscherad såhär, och om inte “ens” desssa tjejjer duger, vem gör det då?

 3. Pingback:”Du är hälften så tjock som du tror”… « jessica claren

 4. LISA 15 juni, 2010at23:00

  Hon ovan är hur fin som helst :) så ser väl dom flesta ut? :)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *