Är tyvärr något jag ser många göra – lika frekvent som många andra gör tvärtom. I Sverige är det oftast sett som extremt fult att slå sig för bröstet och faktiskt vara nöjd. I USA är det ett självklart beteende. Är du grym, skryt om det.

Ganska sorgligt är att det framförallt inte är ok att vara tjej och vara grym. Eller – det är det till en viss gräns, sen sticker det i ögonen. Jag tror att den generella uppfattningen om att man ska vara en i mängden, påverkar oss alla på olika sätt och i olika ledd, jag är också ganska övertygande om att vi omedvetet skapar beteende som vi dras med hela livet, som i sin tur skapar en bild av oss själva som kanske inte är den exakt sanna. En osund och nästan sorglig urvattning av våra egna varumärken och personligheter.

Jag har ett sådant beteende, som jag sliter med att förändra och hoppas på att jag gör framsteg med. Jag har en förmåga att förminska mig själv. Att oftast vara för snäll. (Kan man vara för snäll? ).

Jag är en kreativ människa men med det så är det inte likställt med att jag inte har koll på saker eller är strukturerad. Jag väljer mina tillfälle där jag har stenkoll, som när det kommer till uppdrag, jobb, klasser eller människor jag har i min omgivning. Jag är däremot duktig på att förstärka och låta andra förstärka bilden av att jag inte har koll. Något som i sin tur skapar en bild av att jag är något jag inte är. Yrväder (ordet känns faktiskt ganska härligt egentligen).

Det är jag inte. Jo om det är det där härliga yrvädret. Jag är kreativ och extremt flexibel – men har stenkoll på de bitarna jag behöver ha koll på, men släpper gärna helt kollen på annat för att få någon form av utrymme att vila mitt i bruset.

Och jag ser så många andra göra detsamma på något liknande sätt och det gör mig frustrerad på samhället att det är så vi är formade. Oftast hör jag ffa tjejer nedvärdera sig själva i ett eget resonemang om deras egenskaper eller prestation, oftast försöker jag påvisa motsatsen som är den sanningen jag ser. Att personen kanske är så betydligt mer självklar än vad hon beskriver. Ibland glömmer jag det.

Jag önskar och hoppas att vi alla kan hjälpas åt att våga vara starka och självklara. Att få bort beteende som känns snudd på förväntat av en generation X – mönster som upprepat skapar något negativt.

Vi duger precis så som vi är. Du och jag.


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center