Igår gjorde jag något jag aldrig gjort. I alla fall inte inför en  s m o c k f u l l  klass. Jag valde att inte köra min cykelklass själv –  utan att stå på golvet för att instruera. Jag hade känningar i halsen kvällen innan och under dagen och vågade verkligen inte riskera att bli ordentligt sjuk eller, ännu värre, dra på mig något mer allvarligt som hjärtmuskel- eller hjärtsäcksinflammation.

Jag ville också göra ett statement och verkligen visa att jag står för det jag säger – träning handlar om att må bra på så många fler sätt än fysiskt. Att vara hälsosam innebär så mycket mer än att bara tänka träningstimmar. Att dessutom träna med en bakterie/virus som ger halsont ökar risken ordentligt för att infektionen ska sätta sig på hjärtat. Och tro mig, det är inte värt det.

Jag hade kunnat välja att inte alls dyka upp – men eftersom jag inte smittar , klassen var fullbokad och det fanns ingen som kunde vikariera – tänkte jag ge dem en annorlunda träningsupplevelse. För mig är det viktigt att de medlemmar som förväntat sig att köra verkligen får det och jag är definitivt inte på ledarcykeln för att träna själv, utan för mina deltagares skull. Dock tror jag att dte är betydligt mer motiverande när jag sitter på den än står sidan om. Hur som blev det en klass med mycket prat om vad som verkligen händer i kroppen när vi tränar de intervaller vi körde igår.

Med det sagt vill jag verkligen påtala vikten av att ta hänsyn till dig själv och din kropp. Framförallt lyssna på de signaler den sänder ut. Kroppen ljuger aldrig – det är huvudet som ofta spökar för oss när vi väljer att se bort från uppenbara signaler.

Idag känner jag mig frisk och tackar min vilodag för det igår samt “mitt utanför boxen instruerande” – som garanterat utvecklade mig lite som instruktör igår.

 


jessica

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

Author posts

Privacy Preference Center