Att komma hem

Tokigt lång dag. Jag sitter i soffan och andas ut. Innehållsrik och härlig. Jag och Sara spenderade några härliga timmar i hop i bilen på väg hem till Stockholm. Vi pratade om allt. Högt och lågt. Bla om storstad och livet utanför storstadsbruset.

Jag älskar att komma hem. Min och Js lilla lägenhet på Kungsholmen är mitt hem. Borg och trygghet. Men ganska ofta längtar jag efter att leva nära naturen. Att kunna öppna dörren och bara andas in frihet.

Sverige är så extremt vackert och det finns så magiskt många fina ställen som man missar mellan höghusen.

Om du fick välja, var skulle du helst bo?

Jag vet inte – jag vill liksom ha allt. Behålla kakan men ändå äta upp den. Bilden nedan är från Åre i vintras. Där skulle jag kunna bo.

 

 

10 Comments

 1. Miranda 11 juni, 2013at22:04

  Magiskt! Där vill jag också bo!

 2. Josefine 11 juni, 2013at22:22

  Jag skulle nog helst bo i Norrland, där allt är stort, tyst och lugnt. Istället bor jag mitt i London…så konstigt livet kan vara!

 3. Helena 12 juni, 2013at05:55

  Jag känner samma…vill ha allt. Är så glad att jag bor i vackra Stockholm och har familjen uppe i Dalarna. Blessed!

 4. Annika 12 juni, 2013at06:29

  Nejnej, ni 2 måste sluta prata om att flytta från sthlm. Jag tror inte alls ni skulle uppskatta Åre o Sälen lika mkt om ni hängde där jämt. Så – stanna!

 5. pilla 12 juni, 2013at06:54

  Jag hade lätt flyttat till Singapore. Finns inget bättre ställe att bo på!

 6. Marie 12 juni, 2013at08:48

  Eftersom jag är från Norrland så älskar jag naturen, lugnet och stillheten. Jag har bott på Söder i åtta år och gillar det. Till hösten flyttar jag och min pojkvän till Hammarbyhöjden, nära stan men samtidigt lite mer grönt. : )

 7. madelaine 12 juni, 2013at08:57

  Jag kommer från Göteborg och har flyttat till värmland för nästan ett år sedan.
  Jag älskar Göteborg men älskar friheten i värmland med att bo i hus, att odla egna frukter och grönsaker, det är livet det ;)
  Fast jag besöker Göteborg rätt ofta, så jag får mångfaldsbehovet och att få träffa mina goa vänner o familj tillfredställt ändå. :)

 8. Sara 12 juni, 2013at19:31

  Jag bor i fin gammal villa mitt i en mindre stad i Dalarna. Älskar det- att kunna “gå upp på stan” närsom helst och lika snabbt ta mig ut i naturen! Möjligheter att komma ut på sjön/bada, springa i skogen åka skidor på längden och utför, cykla landsväg i fantastisk natur eller ge mig ut på en MTB tur hur lätt som helst. Men jag har bott hela mitt liv i sthlm och jag kommer alltid att längta tillbaka. Vackra underbara Stockholm!

 9. Matilda Modigh 12 juni, 2013at22:03

  Jag gillar tanken på att få behålla kakan samtidigt som jag äter den. En stuga i friheten och en lägenhet i storstads bruset. Det bästa av två världar liksom. När mina studier i Umeå är klara kommer det bli så. För jag vill för aldrig i livet lämna Norrland men jag vill å andra sidan för allt i livet hem till storstads bruset.

 10. josefine 16 juni, 2013at10:54

  Åh den är svår. Jag är tudelad, eller tredelad, eller fyr…
  Jag fullkomligt älskar Åre året om, jag fullkomligt älskar Bohuslän, jag fullkomligt älskar Grekland och jag gillar Sthlm av bekvämlighetsskäl ( perfekt att jag idag länkade till bra text om just bekvämlighet som fiende ;) )

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *